24/11/11

bila jantan dayus mendera sang perempuan


Geram betul!

Nape?

Ni hah kak...si suami jerut leher bini dengan selendang. Pastu digantungnya kat kipas siling!

Apa kena tu?

Entahlah kak. Katanya dalam sok kaba, bini dia cuma tanya nape lakinya nak mintak cerai, pastu terus kena belasah sampai nak bunuh....

Haih...berani aje diorang ni main dengan nyawa orang!

Kenapa bila lelaki tu syok belasah perempuan, perempuan tak cari ruang nak lutut telo lelaki tu eh kak? Kenapa tak nak kuatkan diri bila dah kena tumbuk tu, cekop telo lelaki tu pastu genggam kuat-kuat biar kasi senak sikit!

Yelah kan? Akak pun terfikir macam tu...yelah, kita ni kan lemah. Nak balas tumbuk balik memang tak terdayalah kan? Nak kasi tumbang jantan-jantan ni, kita serang je telo diorang tu. Dah kita cekop, kita kasi pulas sampai 360 darjah! Biar sampai lumpuh kelengkang dia tu!

Betul kak! Agak-agak dia dah kronik, masa tu bolehlah kita lari terus pegi balai kan kak? Mana aci kalau kita je yang sakit sorang kena tibai. Diorang pun kenalah merasa gak!

Haih, tumit akak ni gatal je nak menumit telo-telo lelaki dayus macam ni. Kot kalau baran pun, pegilah belasah je batang pokok tu....


Relevan tak?

29 comments

24/11/11

Jom kita tangkap jantan tu, ikat kat pokok dan lumurkan dengan kerengga hidup. :)

kes yang di dera secara mental emosi dan saikologi lebih pedih fara. makan dalam......

Lorrena Bobbit I ingat nama tu smpai sekarang...dulu cikgu cerita dia pergi potong anu suami dia...hehe


beb ada surprise utk ambo :)

24/11/11

kah kah kah
kelako la telo

24/11/11

Ada terbaca citer ni smalam. Memang dayus dan zalim.

memang pengecut .. dengan perempuan beranilah. elok spray jer matanya, biar dia buta.

kalau berani sangat, pergilah tangkap pengedar dadah tu !

Fara yg selalu tinggalkan komen kat blog saya yg saya kenal ialah kamu seorang saje...memang kamu!

24/11/11

Selalu yg kena dera ni pun jenis yg naiflah Fara. Kalau tak kakak rasa bukan aje 360 darjah kena pulas, tapi boleh pecah telo dia...

24/11/11

aah la ni kan berita semalam kan..kalau ikut kudrat memang tumbuk je kat telo dia tu..itulah kelemahan lelaki, hehehe

aduhai .. jgn la lepas ni sume isteri pegi praktis picit telor laki!!! haru dik fara. Hihihi.

24/11/11

relevan!

kuwang hajornya jantan! grr

bhgn atas blog ada tab utk fb,kamu klik kita akan berkwn di fb, dan hntar msg di situ

kalau tdk pun sila hntar kpd
ermayana82@gmail.com

cari lah lawan yg sepadan....kurang ajar jantan mcm ne....

Dalam dunia ni, bukan hanya byk wanita sundal, lelaki sundal pun ada...hahahah

kadang-kadang rasa hormat dan sayang mengatasi segalanya...

24/11/11

habis tu macamana dengan suami yang terdera secara mental, dan kadang-kadang secara fizikal jugak? isteri ada banyak saluran untuk buat aduan walaupun ramai yang tak berani tampil. tapi suami yang teraniaya ni nak pergi ke mana? ke laut? emosi betul aku...!

24/11/11

ish2...kaum hawa patut dibelai mar...:)

24/11/11

@SM

Ah, ko. Nak gak emosi!

Aku tatau suami jenis ape yg biar diri tu didera mental apatah lagi fizikal oleh pompuan. Serius aku seriau dgn suami yg mcm tu!

Lelaki kan gagah perkasa! btpe nak adakan teledera mcm utk pompuan?

Ah ko! Mulalah tu nak kaitkan gak entri aku dgn isu gender kan?

Aaahhh!

24/11/11

@Fara
entri kau terkait secara lengsung dengan isu gender. yang gagah menindas yang lemah, lelaki menganiaya wanita. itu yang aku faham dengan entri hari ni. cuma, kau agak terlebih highlight kepada satu gender tertentu sampai secara terang menyalahkan gender yang satu lagi.

apa, takde ke lelaki teraniaya dalam dunia? aku pasti mereka terseksa lagi sebab halangan-halangan yang kita tak nampak. penderitaan mental lebih menyeksaan daripada fizikal.

24/11/11

dengar berita di radio semalam.katanya kena tekap seterika panas kat muka sekali kan?
sempat pulak lepas bini tanya dia gi on iron tu kasi panas?ker mmg dah sedia dipanaskan?pelik jugak.ada citer sebaliknya yg kita tak tahu kot

24/11/11

@SM

Aahh!

Klu terdera mental dan emosi sbb frust bercinta...bek toksah cite okeh?

Klu mcm tu, pompuan pu terdera mental dan emosi gak. Lagi kronik!

24/11/11

@Fara
mental terdera sebab frust bercinta je ke? macamana suami yang turut terdera?

point aku kat sini wanita punyai saluran yang lebih banyak dan menyeluruh, cuma masalah daripada wanita tu sendiri yang enggan tampil. tapi lelaki (suami sebenarnya) langsung tak diberi perhatian.

adil ke macam tu kalau cuma perjuangkan satu-satu gender sahaja?

24/11/11

@SM

...dah lelaki sendiri ego tampil ke depan ceritakan masalah. So, siapa yang tahu? Aku pun tak tahu. Kalau kau terdera mental dan emosi, kau nak cerita tak?

Katakan kau penah frust menonggeng, ko nak cerita tak kat blog ko?

Mmmm.......

Aku tak cerita psl lelaki sbb dlm hal2 mcm nie selalu berpihak pd lelaki....lagipun, jiwa lelaki tak kompleks mcm perempuan. Kalau hari nie dia kecewa, esok lusa dia tak pk da. Dan aku tatau pun mcm ne terderanya emosi lelaki tu. Putus cinta? Cari sajalah perempuan lain.

24/11/11

@Fara
aku ulangi, deraan mental bukan sebab putus cinta sahaja. ada banyak lagi. ketepikan pasal couple-couple yang membazir ni. kita tumpu pada deraan suami/isteri. kau dapat bayangkan apa kebarangkalian yang berlaku? tak dapat... itulah silapnya, kita asyik-asyik nak tolong perjuangkan nasib wanita (kononnya) tapi sebenarnya menidakkan hak (sesetengah) suami yang terdera, tapi pada masa yang sama hak wanita tak terbela jugak! kau pernah dengar suami kena pukul? mungkin tak pernah sebab ini bukan jenis berita yang kau (atau kita) akan ambil perhatian. nak cari keadilan yang macamana kalau macam tu? eh, emosi pulak...

24/11/11

@SM

Hah, tgk! Sebab emosi punya psl, ko tak dpt tangkap apa yg aku maksudkan...

Bukan sbb tak ambil perhatian tp kes nie jarang dgr sbb lelaki tak nak tampil ke dpn dan bercerita.

Bila dah terjadi, baru nak tergadah.

Lagi satu, suami kena pukul dgn isteri? Agak2 ley tenat tak suami tu? Adehh!

Klu terdera emosi, mcm suami menghadap isteri yg main kayu tiga. Suami peranan dia ckp besar, sebagai ketua keluarga. Kenapa tak bertindak? Kenapa dibiarkan smpi isteri naik tocang? Kenapa nak biar emosi kena dera? Sbb sayang? Adehh! Nak syg mende klu pmpuan ada jantan laen?

Sbb tu tak boleh nak ada isu membela nasib lelaki yang menjadi mangsa dera baik dari sigi fizikal atau psikologi sbb lelaki tu sebenarnya ada byk pilihan yg diorang ley bt. Tak mcm pompuan.

Huh...tgk, ko dah ajak aku emosi sekali.

25/11/11

serius geram! lelaki apa cam tu namanya?!

Tanpa Nama
15/10/14

pompuan kalau bab2 telur lelaki ni lajuuu je. nmpk sgt sexist kat situ. semua kat dlm ni sembang kemain hebat lagi dlm ni, tp bila kat luar menikus.

Tanpa Nama
15/10/14

pompuan kalau bab2 telur lelaki ni lajuuu je. nmpk sgt sexist kat situ. semua kat dlm ni sembang kemain hebat lagi dlm ni, tp bila kat luar menikus.

30/1/15

@kakchik@ella

sape nak praktik meh PM saya..hehe...ada model

Catat Ulasan