2/03/12

batuk dan batuk lagi

Dahsyat. Lepas menyental semangkuk besar yong tau fu semalam, saya terus batuk tak henti-henti. Batuk yang bukan setakat nak terkeluar anak tekak. Malah rasanya paru-paru pun boleh terpisah dari tulang rusuk. Arghh! Yong tau fu memang penyebab gatal tekak ke? Keliru.

24 comments

2/3/12

mgkin ada ssuatu u makan dlm yong tau fu tu yg jadi pnyebab...kdg2 kita pun tak perasan..

mcm sup org kata bagus tuk org sakit tapi sbenarnya tak bape bagus esp klu batuk sbb ada minyak yg digunakan tuk tumis sup kan..mmg jadi tekak makin gatal..

byk2 minum air suam ek ;)

2/3/12

sos dia tak fara? tkpun ada benda sejuk mcm kangkung ke? husben sy batuk dekat 3 mnggu.mkn2 dia mmng takde la pantang. pantang tgk adala.akhirnya dia tak tahan sendirik cari alternatif ke kedai ubat cina.mencarik ubat batuk.terus senyap smp skrng. kalau tidak satu rumah espcly si kecik tu takbleh tido kalo babahnya batuk..terkejut2 dia..

sila mkn ais krim perasa vanilla jek..

sepatutnya tidak...mungkin fara batuk sebab lain kot..

2/3/12

Batuk memang menyesakkan. Semoga cpt sembuh.

2/3/12

Kesiannnnn....banyak kan rehat dan minum banyak air masak...

Moga-moga cepat sembuh..

aikkk? feveret KC tu tp tk penah batuk krn dia.

Minum ayor byk2 ye Farra. Pastu kunyah gula2 HACKS.

aik??
gara2 yong tau fu jadi camtu?

maybe ada apa2 bahan dia yg fara alergic kot...

mkn ubat ok

take good care of urself.
:)
mungkin yong tau fu yang u makan tu yang tak bagus...keh3

2/3/12

KAT MELAKA NI ADA SATU TEMPAT YONG TAU FOO YANG SEDAP.. DI PANTAI PUTERI.. MAKAN TAK BATUK PUNYA.. ;)

tertelan air sabun basuh pinggan kot? hehe =D

Ddlm tu ada kacang tak? konpem la gatal tekak kalau ada kacang....Fara minum ubat batuk cap ibu dan anak je.

kalau batuk memang penat rasanya... suka yong tau fu..

eh tak pernah dgr kes makan yong tau fu bleh buat batuk2

bukan sebab yong tau fu tu kot...

semoga cepat baik..jangan lupa makan ubat ye

2/3/12

musim batuk2 ni..anak saya pun batuk..
tapi saya dengan suami tak pulak kena..

how r u today? :)

Salam pok amai amai,

Possible juga, maybe tau foo tu dari ikan yg gatal gitu... Anak buah penah kena... tp kena gatal2 sb mkn keropok lekor, doc ckp sebab ikan yg digunakan maybe dah lama, gatal, alah & bla bla bla....Segalanya mungkin kan :)

Take care & jumpa doc utk kepastian, dgr mcm teruk sgt tu...

kuah yong tau fu kadang-kadang terlampau manis yang menyebabkan batuk tu. susah nak cari yong tau fu sup sekarang ni, cik ina suka yang sup berbanding yang berkuah cili. fara ko makanlah ubat batuk hurix's gamat InsyaAllah okey.

orang kata, sakit itu penghapus dosa.. harap2 begitulah... (",)

how r u feeling today?better? :)

makan madu n minum ngan air suam.rasanya ada barang2 dlm yong tau fu awak alah kowt

semoga cepat sembuh..kak ita biasa batuk ne...sampai sekarang kalu batuk mcm nak keluar isi perut....

Catat Ulasan