19/03/12

makan-makan di senibong

Hujung minggu lepas, kami ke sini semata-mata untuk meraikan harijadi Aydin;


Kami pilih gerai yang ini;



Semuanya kerana terpengaruh dengan JJCM. Walaubagaimanapun, mereka tidak mengecewakan. Layanan yang baik, cepat dan mesra. Antara menu yang menjadi pilihan;

Kerapu 3 rasa

Sotong bakar

Udang goreng mentega

Sayur cap cai

Tomyam campur

Gong gong kukus limau

Kualiti rasa? Oklah. Janji di hujung kisah, meja kami seperti ini;


Kesimpulannya, pastikan poket tebal untuk makan-makan di sana. Hehehe...

P/S - Cuba teka, berapa harga makan-makan kami di sana? Cik Ina, agak-agak makan-makan yang macam ini di Port Village, berapa RM?

32 comments

Farra .. gong gong tu apa? tak penah tgk pun ...

19/3/12

Berapa ramai yang makan? RM180 ke 200?

MF : apa nama warung nie... conner 6 ker??

Semua nampak sedap. Tak kisah kalo mkn harga janji sedap. Berbaloi. RM150++??

gong2..tak penah makan lagi, sedap ke?

harga bwh 100 kot

19/3/12

Oo..ramai yg mkn. ingat bertiga..

Gong2..1st time dgr. ke ada nama lain?

i dont think ayddin makan makanan tu...

sedap tak siput ni?...

anggaran harga 150-200.00 kot..

semuanya nampak sedap!

RM140

wah...sampai senibong ye kak...dekat dah ngan umah ratu... :) senibong skang dh mahal.parking pun dah kena bayar.dulu free.maklumlah ramai warga singapura kan.kalau nk makan besar...takde 300 jgn pegi sini ye.ehehe..

gong gong????
pelik lah... apa tu???

balik johor yea?

say pun suka mkn kat restoran tu wlu ada bnyk pilihan lain...

dan mmg pricey sket sbb sporean conquer...huuhuuu

19/3/12

nak tanya juga..gong gong??..

250++...

lama ayu tak kesenibong, kalau ke pasir gudang.. terus balik rumah..

alamak..kena teka eik.. okey.. dalam rm200

19/3/12

SEMUANYA BERHARGA RM 136.60. BETUL TAK?

Salam Fara... sori sori.... saya pun nak mohon maaf banyak2 ya... Maaf sebab terlalu emosi bagi komen macam tu tadi.. saya pun tak sangka komen balas saya tu terlalu pedas plak.. Rasa serba salah rasanya.. ehehe... sori yaa...

Ya saya faham, memang tidak dinafikan mmg banyak certain cikgu2 yang macam tu,. Tak terkecuali diri saya sendiri.. Tu lah pentingnya penilaian daripada orang lain. Silapnya saya terlalu emo bila bagi respon balas... Maaf3x...

Dengan rasa rendah diri, saya pun ingin memohon maaaf sekali lagi ya.. Harap tak tersimpan dalam hati.. Semoga ukhuwah persahabatan kita akan terus utuh di alam maya ini.. Thanx Fara

Harap kita dapat kunjung mengunjung semua spt biasa.. ehehe

kat port village, RM150, ketam je yang buat mahal kalau kat port village. tak sabar nak tau harga yg fara makan, cik ina tak tau nak agak, quantity cam 3 org makan. gong gong tu first time cik ina dengar. sedap ke fara?

@Telor Power

ok dah tahu jawapan nya....mmg sempoi ini mmg warung conner 6 tu. pasal dah ada di gambar mula2

dahulu masa duduk di johor,kalau dtg kesini selalu makan di kedai nasi lemak dan warung ni saja...nak pula duduk kat tmpat hujung mengadap spore tu huhuhu skrg rasa rindu pula

@Ujie

ujie mmg ada lah nama siput gong2 tu....aku kenal pun masa duduk di johor

baru tahu ada nama gong..gong..

saya pun minat tgok JJCM, minat tengok jelah...kalau depa gi tmpat mahal tkdelah smpai nk ngikut..hehe

agak2 RM200 kot?

Yang lain tu biasa ler nampak, tapi siput tu tak pernah dengar dan tengok...


Harga? RM270?

20/3/12

Kalau bab bab melantak ni aku paling Suka hahaha.. Semuanya nampk sedap

edeehh...baru2 ni BW ramai jugak yang berkongsi gambar2 seafood...jeles la pulak.ok set,ujung bulan ni nak melantak seafood!haha XD

bestnya..semuanya nampak sodap..kat mana ni..

Tak pernah mkn gong gong tu...sedap ke...

17+..huhu..sekali sekala je tak?

@Telor Power

Makan situ best. Tapi rege makanan kat situ...erkk!

sedapnya farah.. .. gong gong tu apa? tak penah tgk pun ...

pegi senibong x ajak kita eh hehe

makan 3 org jer ke ni kak?wahh banyakknya..hehe..

20/3/12

rasanya mesti capai dua ratus ni..

hi FARRA, saya baru jer upload gambar2 masa makan ngan famili di senibong kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik blog ni pasal tempat2 makan menarik terutama di sekitar JOHOR (maklum la orang JB!) tapi tempat lain pun ada...kalu sudi singgah la yer blog saya nih dan kalau bolih follow ok TQ TQ TQ

Catat Ulasan