31/05/12

petua lipas dan cicak


Sebenarnya bukan petua menghapuskan lipas dan cicak. Tapi petua menjauhkan Aydin dari peti sejuk. Kalau tak, habis semua barang dalam peti sejuk dia mahu punggah. Paling dia cari, Vitagen kegemarannya. Oleh itu, lipas dan cicak getah bermagnet adalah jalan penyelesaian. Terbukti berkesan. Heee~ 

Kredit untuk Diana kerana dia memberi saya idea melalui salah satu entrinya.

37 comments

hihihi...syian Aydin...
sure nak dekat ngan pei ni pon takot dah ni.. :p

oh hooo nak buat jugak!!

31/5/12

oh yeke? amat bagus tips nih

31/5/12

rasa rasanya berkesan tak kat anak anak saya..fara beli magnet tu kat mana? boleh jugak cuba..dua org budak tu kejap2 selongkar peti sejuk..asyik lapar je kejanya..

wow mcm tu eh.kalau letak lipas betol lg lah dye nk fobia ke peti kan.hehehe

31/5/12

Kihkihkih..tapi tak taula tahan brapa lama taktik ni fara. Aydin makin mmbesar, lama2 dia boleh pikir.

Fara... jangan ingat Aydin tak pandai... kena seminggu-dua mungkin bolehlah tapi lama-lama dia tahu bila benda tu tak bergerak. Budak sekarang cerdik tau Fara...

31/5/12

hahaha.....idea yg bagus....:)

31/5/12

Mujarab yer...hehehe..kesian Aydin...

haha! bole prektik ni....

Aaaaaaa .. gerenti Aydin fobia peti ais lepas ni. hehehe.

hehehe....sian kat Aydin ye....
tp kalau sy letak cicak tu kat fridge...asben la orngnya yg x kan bukak fridge tu...sebab dia pengeli kat cicak....hahaha....

31/5/12

Assalamualaikum Fara

he he...kis naya si Aydin

ps: nanti atuk nak bisik kat telinga Aydin...cicak tu bukan betul2...cuma getah sahaja

31/5/12

SAMALAH ANAK SAYA SI MUHAMMAD FAHIM TU.. SUKA SANGAT BUKA KATUP PETI AIS.. KADANG-KADANG TAK PERASAN SAMPAI KE PAGI PETI AIS TIDAK DITUTUP.. ADUH..

31/5/12

hahaha...ahmad masih tak berjaya nak bukak sendiri peti ais di rumah sebab ketat sgt.taktau nape tp pintu peti ais samsung ketattt sgt. kami pun susah nak bukak nya..huhu..kalo kat umah opah asik la duk menghadap peti ais

Owh..Aydin tkt binatang tu rupanya. hehe pandai mommy dia.

bagus juga ne farah.....

31/5/12

wah bagusnyaa..tapi kalau kena kat anak saya, confirm dia cabut benda alah tu...

hahahahha..FM yg boleh buat org geli/takut....kat mana beli ha?

31/5/12

hahahaha pndai ek...

ingat petua nak hilangkan cicak n lipas ngeeee

31/5/12

agaknya memang budak2 takut lipas kan??hahah..tapi kan cara ni memang berkesan..walaupun dia dah lama2 nanti tak rasa takut sekurang2 nya kebiasaan tutup buka peti sejuk tu dapat la kita kawal..tak la jadi tabiat ..kan??

kalo letak camni kat fridge umah iols
bukan takat anak2 aje yg geli....ngan iols sekali nok!

hehehe.. masa dak Adik dulu, ai guna kumbang mainan, letak kat memane tempat dlam umah yang dia suka pergi, menangis menjerit dia.. hahaha... lepas ni dak Nuha pulak, idea cicak dengan lipas tu menarik tu.. ;)

memang idea yg terbaik...haha..:)

hi...hi...hi...boleh ikut petua ni. Untuk EN Aiman....

Cara yg amat berkesan....

31/5/12

mujarab erkh...nak kena cari jugak ni..hehehehe

31/5/12

Hahhaa... Sian Aydin... Dah x leh main sembunyi2 dlam peti sejuk...

ayu pun tersalah sangka.....
ingatkan tu betul2 lipas dan cicak yang sebenar..


PS: fara, nanti add FB ayu kalau bkenan dgn oven tu..maklumlah.. ayu mmg suka kawan2 meroti sendiri, kita tau apa bahan y kita masukkan...
umairahayu@yahoo.com search fb kita tau..

As salam Fara,

So funny! hehehe... Tolong post kan ke Peru boleh FM tu, Iman mmg penakut cicak! hehehe :))

Gurau je.. Mmg bagus idea ni :))

Silap2 sy pun geli...erk...

mujur setakat ni husna tak punggah barang lain.. dia amik vitagen je.. kalau tak, sy pun kena pakai petua yg sama nampaknya..

anak2 kita hampir2 sebaya kot sy rasa.. (",)

cool giler petua nihh..

makneng follow kamu
jom follow makneng

harap ia dapat menghalang ayah aydin juga... haha!

sian tau Aydin tertipus dengan helas mami dia...kikiki!

hoho idea yang unik!

4/6/12

anak aku yg no 2 dulu suka panjat tangga masa kecik dia..rumah 2 tingkat tahu lah mcm mana kan..so aku letak span basuh pinggan..tak tahu kenapa dia sgt takut dgn span tu..hehe

13/6/12

Kelakar la fara idea ni.

Tak sangka budak2 ni suka bukak peti ais ya

Catat Ulasan