25/06/12

musim sakit

Pagi ini, saya betul-betul monday blues. Mengantuk. Sakit badan. Selesema teruk. Batuk kronik. Langsung tak boleh buat kerja. Kejap-kejap bersin. Kejap-kejap hembus hingus. Kejap-kejap batuk macam nak terkeluar anak tekak. Kejap-kejap menguap macam singa lapar.

Rasa macam nak MC.

35 comments

ala siannya.. Fara MC je la, mkn ubt n rehat kat umh...pantang makan jgn lupa, sekarang mmg musim batuk... sy pun batuk jg...

kalau betul betul sakit, MC aja lah..rehat...;)

MC laa..kalau sakit bebetul takkan doktor nak marah kalau MC..


moga cepat sembuh..


sy rs psl kat KL jerebu kot..

saya pula kepenatan menjaga anak demam panas..

25/6/12

Lahai..sianne fara..
Kalau mmg tak mmpu bekerja..elok MC. pulihkn diri.

Moga cpt sihat ya!

25/6/12

mmg musim skrg ni. nak2 dengan cuaca yg tak elok.. moga cepat sembuh nanti

As salam Fara,

Kalau xsihat mmg semua pun serba tak kena... Elok amik MC utk berehat... Syafakallah..

assalam fara..kalau dah tak tahan tak boleh rasa2 kena mc jugak..kalau dah makan ubat dan rehat..nanti cepat baik

ambik mc kak..bleyh balik rehat n tidooo..:)

huwaaa..same la kite kak..
selsema smpai sakit kepala..
nak MC tp takot gaji xsiap plak t..huhu

25/6/12

Ikutkan hati, kakcik pun rasa nak mc. Paling tak tahan bila batuk - terkucil! :(

Kakak rasa sudah sepatutnya cuti ni Fara, kalau tak lebih teruk dan kerja pun tak selesa... rehatlah dulu sambil makan ubat apa yg patut..

take care , jaga dri n jgn lupa mkn ubat ye

amik mc kak.leh rest =)

25/6/12

bos saya MC hari ini, boleh berdendang-dendang.

cepat sembuh, mommyfara
:P

25/6/12

semoga cepat sembuh fara..

saya sakit jiwa..nak MC jugak boleh? hehe

Mommyfara,
Kan.. monday blues. I think it happen to most of us..maybe sebab dah dua hari kita berada di rumah bersama orang-orang yang menyenangkan kita. Jadi bila nak back to work on Monday..arghhh sedikit keterpaksaan wujud dalam hati dan minda. Menguap tu tak cukup oksigen..what u can do is practice simple exercise or simple movement while you seating infront of pc. Do not spend all the time mengadap pc, nanti lagi stress...akak selalu buat pusing badan kiri kanan...pusing leher kiri kanan, walaupun simple it really work and suggested by a doctor..:)
Or else...CUTI je!

25/6/12

speedy recovery farah...i pun tekak ala2 perit nie :(

kakzana pun dah ada tanda2 batuk, tapi bedal anggur dan segala yg ada dlm peti ais....huhu...air batu yg tak boleh elak.
Fara, minum obat batu cap ibu dan anak!

jangan rasa2... ambik je terus mc tu... kalau main rasa2, nanti terlupa.. (",)

25/6/12

rasa macam nak demam je baca.

samalah fara..sakit sangat kepala n tekak..dah bengkak dah tekaknie..nak telah air liurpun sakit..badanlak seram sejuk dibuatnya

samalah fara..sakit sangat kepala n tekak..dah bengkak dah tekaknie..nak telah air liurpun sakit..badanlak seram sejuk dibuatnya

kalau flu dgn batuk ni
mmg kepala jadi meyongg...

mc ajelah ...rehat ok :)

ala kesiannya...

macam kawan akak la ni, sampai pucat lesi dia masih sanggup bekerja,.. malah alegik pada MC!!!

25/6/12

Smoga cepat sembuh fara. MC jer lah...rehat-rehatkan diri.

sebab cuaca rasanya...moga cepat sembuh!!.

kita org pmpuan ni kan kak..walau diberi mc pun still tak ble berehat secukupnya kan.RS pun dr smlm sakit kepala.denyut2.telan actifast je.

kalau betul tak sihat sehingga mengganggu kerja better MC jer...kesihatan pun perlu diutamakan...:)

bukan rasa dah kalau cenggitu.. mc je terus, pastu rehat.. ;)

awak memang tak sihat ke? jgn paksa diri okey...

26/6/12

MC jer lah sis...teruk dah ni....

fara..

udah sembuhkah dikau??

moga y baik2 buat kamu

26/6/12

MAKNANYA DIA SURUH REHAT KAT RUMAH LE TU..

kalu dah sakit farah mc aje..duk kat opis pun tak larat juga...baik berehat kat rumah...

Catat Ulasan