7/09/12

bijak pandai

Ternyatalah manusia itu bodoh. Namun kebodohan manusia itu adalah kesempurnaan.

Tidak sempurna itu adalah perkataan bijak pandai itu sendiri. Ada sesiapa berani mengangkat martabat 'bijak pandai' sebegini?

17 comments

xde manusia yg sempurna !

7/9/12

Tapi... manusia sering merasakan mereka adalah makhluk yang cerdik!

emm..emmm..tgh fikir kata-kata ni tuju utk siapa

berat entri ini walaupun pendek .. uncle tak pandai nak berhujah. cuma boleh kata, semua ciptaanNya adalah sempurna belaka.

Setiap manusia itu, ada 'kebodohannya' nya sendiri :)

Bodoh kalau masih boleh belajar dan diajar oklah juga...

biarlah bodoh bertempat ye

jika mau bodoh pun

7/9/12

bodoh dan bijak adalah dari perspektif mereka yang melihatnya.. contohnya pada perspektif orang gila mereka tidak gila..tapi pada orang lain sebaliknya..

apa pun..saya selalu dengar orang kata..orang bijak tak mengaku dia bijak..dan smart mind ask dumb question.. biasanya orang yg rasa dia adalah mr know it all ni adalah mereka yang kurang bijak :D

pening aku memikirkanya

7/9/12

SAYA ADA ENTRI YANG MUNGKIN BERKAITAN --> http://fairusmamat.blogspot.com/2012/02/bukan-semua-yang-profesional-itu-baik.html

7/9/12

fara,
aah saya keja situ..dekat kot ngan fara tapi saya tatau fara keja mana.. agak2 je..hahaha..

saya mimpi fara :)
http://mynzahome.blogspot.com/2012/09/beraya-di-alam-mimpi.html

mungkin.

atau ntah.

sukar untuk dibicarakan.

8/9/12

yang pasti setiap manusia ada kelemahan sendiri ..
bijak pandai bodoh .. tiada kesempurnaan selain allah dan para nabi .. ;)

lama tak bertandang ke mari..

sebenarnya hanya jauhari mengenal manikam,.. mungkin pd kita dialah hero tapi sebenarnya sipengecut pada pandangan sebelah sana... lumrah alam bila manusia berpuak2..begitu juga sibijak pandai..

11/9/12

MF
sokong kata kak zakie.. jangan bodoh sombong dahla..

Catat Ulasan