25/10/12

adoi!

Kanan saya, balik kampung. Kiri saya, balik kampung. Depan saya, balik kampung. Belakang saya, balik kampung. Tapi saya tidak walau duduknya di tengah-tengah.

Ramai yang tanya; Tak balik kampung ke kak? Kenapa tak balik kampung? Raya haji tak nak balik kampung? Siap sengih sinis. Apa makna semua ini?

Tunggu sajalah Deepavali nanti. Saya cuti lama, saya cemburukan kamu semua; Apa akak ni. Raya haji tak balik. Raya India, balik kampung pulak. Adoi!

Tepuk dahi.

Salam Aidiladha buat kawan-kawan blogger semua!

12 comments

25/10/12

salam aidil adha.. sambut kat mana-mana pun takpe janji gembira

KA pown tunggu nak bercuti pjg nnti! hehehe

Kakcik pun tak balik kampung! :(

25/10/12

en. suami tak dapat cuti.. :( makanya kenalah kerja..

25/10/12

kita ada baik punya planning kan fara, ...cuti2 sekolah merangkap segala cuti2 sepanjang tahun..sy pon nak cuti panjang lagi...

selamat hari raya aidiladha fara :)

25/10/12

Balik kampung bukan boleh nak ikut2 orang terutama bagi yang kampungnya jauh. Macam akak rasanya lebih berbaloi kalau balik time cuti panjang. Puas hati.

samalah kita tak balik raya..hehe

25/10/12

salam aidiladha kak.

samalah dear, saya ni ha, 1 flat da balik kpg, tp saya jak lekat kat umah lagi, tak balik2. bukan tahun ni ja camtu, rasanya dah 5 tahun dah, hahhhah.

suami bertugas dear, jd sabor je lahhh..

28/10/12

tak apa la. nak buat macam mana tak blh balik raya haji.

29/10/12

Kampung saya dekat jer. Salam aidiladha utk fara & family.

Catat Ulasan