26/02/13

aydin lagi dan lagi

Aydin sudah big boy. Walau umur belum cecah 3 tahun tapi sudah terserlah sifat-sifat 'abang'nya. Tinggal tak ada adik saja, kan Aydin? Tak lama saja lagi, harijadi dia. Dia pernah kata, nak kek Upin-Ipin. Tapi, kali ini saya tengok dia macam suka sangat dengan Mickey Mouse. Pantang nampak gambar Mickey. Teruja macam jumpa intan berlian. Heee~

Buat masa ini, dia suka sangat tengok cerita Art Attack. Sumber ini saya dapat dari mama Aydin sendiri. Dia boleh hadap cerita itu dari mula sampai habis. Selain Art Attack, dia suka tengok kartun Mickey Mouse dan Upin Ipin. Kartun lain, dia tak berapa nak berkenan. Tapi kalau di rumah kami sendiri, dia tak berapa enjoy dengan TV. Asyik mengadap tab setiap masa. Sebab itu, saya terpaksa pancing dia dengan play dough, atau  magic mud (Aydin panggil slimey). Bagi dia kotor-kotor sikit sebab itulah yang dia suka. Heeee~

Kalau nak cerita tentang lagu, macam entri saya sebelum ini. Hah! Lagu itulah yang dia asyik menyanyi di rumah.Walau tak faham biji butir tapi kami kenal melodinya. Ya, Aydin sangat suka menyanyi dan sangat suka mendengar lagu. Saya tak tahulah dia ikut siapa, kan? Tapi saya syak mungkin sebab dia selalu tengok papanya berkaraoke. Mungkinlah....

Aydin masih minum susu dari botol. Masih minta diapers kalau nak yak. Masih ber-diapers bila tidur malam. Masih tidur sama-sama. Masih seorang. Masih segala-galanya, hanya dia seorang dan tak perlu berkongsi. Sekian.


21 comments

26/2/13

mana tau, tiba2 aydin dpt adik 2 sekaligus. adik kembar! hehe

26/2/13

kenit aku suka nyanyi lagu
'cukup cukup sudah..cukup smpi disini saja'..aku lupa lagu sapa tu

26/2/13

makin manja dan dimanja...kalau dulu sy penah terdetik nak sorang2 je dlm family..no abg..no adik..apa nak mesti dapat..yeah! tp ayah/mak sy tak dgr rintihan sy...huhu (sbb ckp dlm hati jer).

Art attack tu saya pun suka masa kecik2 dulu. bagusnya Aydin dah mula suka tgk rancangan mcm tu, pdhal umur belum pun 3 thn.

Takde ke gmbr dia tgk main dgn magic mud?

hehehe, samalah ngan abam tu..masih berdiapers pada waktu malam...cuma siang dah free sepenuhnya...
tak tau lah camner nak buat ni...

26/2/13

agak2 bile aydin bakal berteman?

Aydin anak manja mommy & daddy nya ni...hihihih

alahai Aydin..nak yak jer mintak diapers eh...sama ngan kakak Dania masa mula2 belajar x pakai pampers...

intan payung niiiii :)

BS menyusu badan sampai umur 5 tahun lebih. Bangcik pulak menyusu botol samapi masuk sekolah Darjah 1. :)

bila nak beri aydin teman kak? cian aydin >:O

26/2/13

jom nok, kita menambah...heheh...

Dah besar esok Aydin boleh kawan dengan Mifz yer...:)

Cantik gigi Aydin tu ikut sape fara?
Anak bujang akak dulu akak bagi main play dough juga, pistol yg ganas2 akak tak bagi. Lama2 dia jadi anak yg sensitif sgt...hemm..effect drp didikan kita juga.

Fara..cantiknya gigi Aydin. Makin besar makin bnyk yg kita kena belajar. (sbnrnya akak dah komen tp mana hilangnya eh?)

big boys, don't cry....

sy aminkan komen kak wahida...hehehehehe

Usia yg dah boleh berkongsi kasih dgn adik. Boleh main dgn adik tapi mungkin belum masa lagi. Tunggulah akan ada juga kan... sabarlah..

Aydin sebaya qahirah erk. Eloklah tu, anak dara tu pon suka nanyi. Nnt bley karok sesama. Lagu fav qahirah teman pengganti ☺☺

ntah bila dapat jumpa dak Aydin ni agaknya.. walhal bukanlah jauh mana jarak kita..

takpe fara, berdoa dan usaha ye.. mana tahu rezki akan datang cepat nanti..
bestla abg long aydin ni nati, lama menikmati kasih sayang tak dikongsi ni.. sian juga saya tengok naim ni kadang2 sebab rebut nak manja dengan saya bila tengah menyusu adik... diorang ni sebaya kan? lahir bulan 3?

Catat Ulasan