27/05/14

harom nak!

Goodie bag majlis akikah Aydin dan Khadeeja hari tu, saya ada masukkan cekelat Cadbury kecik-kecik untuk makcik-makcik yang datang berzanji. Beli murah kat Mydin Masjid India. Rupanya non-halal. Aduhai! Sedih betul hati saya. Masa bungkus-bungkus dalam plastik, dah berapa biji Aydin and the cousins dok tala cokelat tu. Sedih hati mommy nak oi! Sobs! Malaysia bukan lagi negara halal. No more, no more, no moreeeee! 

Lepas ni kalau nak beli apapun, kena berhati cekal sebab even ada logo JAKIM besar gajah tapi doesn't mean boleh percaya 100%. Sekali hati ni dah terguris, sampai bila pun takkan sampai 100% kepercayaan kepada-muhhhhhh!

18 comments

Sedih, geram semua bercampur-baur Fara. Kakak dah buang semua stok cadbury yg jadi favorite kami sekeluarga.

Chop halal pun dah susah nak percaya!

tu lah..kalau x percaya kat jakim nak percaya kat sapa lg kan?
sedih sgt2.

Tu lah fara. Dah lah coklat feveret. Patutlah sodap. Ada vavi...huhuhu...

27/5/14

Dah lepas ke majlisnya fara? Kalau blm, haru jugak nak g cari & pack.
Kalau dah lepas, nak buat camne..kita dah usaha beli yg ada logo halal yg sah.

Tapi hal ni blm disahkan oleh jakim, diorang tgh buat ujian. Lepas 7hari baru boleh bgtau result.

ALOHHHHHHHHHHHHHH......

27/5/14

aydin & khadeeja. dah sepasang? tahniah...

Kan..Itulah pasalnya walaupun ada logo halal JAKIM pada siapa lagi nak percaya ni...Tertekan ok..Dah pasni kita pun tak boleh nak makan coklat Zip fav kita tu..Cadbury ok huhu

Susahkan cari yg halal sekarang??/

burrppppp..
kenyang dah makan coklat..
keh keh keh

27/5/14

Akak selalu beli bar besaq kat hanifa...sobss...

hilang kepercayaan jugak. negara Islamlah sangat kan sampai nak makan pun payah.

kan?

Samalah dengan saya.. bukan setakat anak2 tapi dengan mak budak sekali tala makan coklat tu..

psstt: Selamat kembali bersiaran.. ;) muuaaahh2 peluk cium untuk dak Aydin dan Khadeeja..

mohle kite tubuhkan kelab ceklet pula, menvariasikan selain kelab roti.

homemade. homecook. home sweet home.

hewhewhewhwe..

p.s. alhamdulillah, akhirnya niat awak nak buat akikah utk anak anak tercapai. :)

28/5/14

Mlm td pun en suami dgn sibongsu tu dok geledah peti ais...cari semua Coklat Cadbury...tak kiralah..asal ada jenama Cadbury..semua masuk tong sampah..walhal setiap bulan jenama coklat tulah yg memenuhi peti ais....Gerammmmmmnya..dah berkilo-kilo masuk perut...

Khadeeja...sepasang yer...Tahniah sis...

nak kena cuci darah ni... keh keh keh

30/5/14

SESUNGGUHNYA YANG HALA ITU NYATA DAN YANG HARAM ITU JUGA NYATA..

Mujur Malaysia masih aman

;P

12/6/14

JAKIM SUDAH SAHKAN HALAL.. KALAU MEMANG ADA BABI JUGA, JAKIM AKAN BERTANGGUNGJAWAB PASAL MENYATAKAN IA ADALAH HALAL..

Catat Ulasan