3/07/14

eid mubarak; sabarlah hati

Saya ni cuma manusia biasa. Kadang-kadang, terbabas juga buat benda-benda yang tak mendatangkan manfaat. Nak-nak bila dalam bulan Ramadhan ni. Memang takkan perfect. Azam memang kuat tapi nak tahan diri tu, peh! Sampai menggigil badan dibuatnya. Nak-nak bila tengah drive. Aduhai! Besar betul dugaan. Jalan-jalan kat KL ni bila bulan puasa, macam biasalah. Jammed tak tentu pasal. Kadang tu, puncanya tak masuk akal. Mulalah mulut ni nak berbunyi je. Sakit hati, toksah cakap. Tu yang mulut ni selalu kena tampar dengan diri sendiri. Haihlah, istighfar banyak-banyak. Sobs....

Kartun buat penenang jiwa. Hehehe...



12 comments

memang.. kalau duk atas jalan tu.. jgn kata driver.. saya yg duk sebelah ni pun boleh stress naik hangin sama.. padahal lesen pun takde.. hukhuk

3/7/14

YANG PENTING KITA MULAKAN DENGAN NIAT.. APABILA KITA BERNIAT NAK MEMANDU DENGAN TENANG DAN AMAN WALAUPUN APA PUN TERJADI, INSYA-ALLAH KITA AKAN TERUS BERASA AMAN WALAUPUN TRAFIK JAM SEKALI PON.. ENJOY LA LIHAT-LIHAT PERSEKITARAN DAN KIRI KANAN KITA..

Lain kali surohlah en suami tamparkan...

hehe

3/7/14

saya pun sama...kdng nipis iman juga..huhu..

Betul tu. Bulan posa ni jalan sesak semacam pagi petang. Stress rasanya. Memang menduga kesabaran betul dibulan posa nih.

Kan! Insan biasa.kadang dah niat di hati...x nak buat tu...x nk buat ni...tp tahap kesabaran tu...adoii..mcm rapuh!

hehehe...driver ok je tapi penumpang yg over dah canne ni? <---- kata diri sendiri >_<

Petang semalam drive balik, jem terok pulak kat sg besi, dalam hati dok nyumpah2 perangai driver koangajaq, tapi tetiba muncul post awak yg semalam tu dalam kepala otak, terus istighfar. :)

sabarlah duhai hati kerana trepik jammed bulan puasa ni lebih luar biasa dari hari hari biasa. aneh!

3/7/14

hmm..sama je lah kita. Tapi takpe fara, yg penting tersedar dan istighfar. Maklum le, kita sepsis mulut laju jerr..

kak,puasa hari selalu haritu,sy sampai rumah kul 6.50 kak.sakit gila hati ni.

4/7/14

bulan puasa ni memang banyak yang menguji keimanan..Moga Allah lindungi kita sentiasa

Setinggi-tinggi darjat manusia pun tak ada yg sempurna Fara.

Sebab itu kita semua ada sakit, rasa geram dsb. Yg pasti kita semua juga akan mati.

Catat Ulasan