7/10/14

selamat pagi malaysia!


Sarapan pagi rakyat marhaen, nasi goreng kosong. Alhamdulillah! Rezeki makan tak putus. Walaupun tak semewah mana. Masak sendiri, bawa bekal ke pejabat sebab restoran sebelah opis dah naikkan harga makanan. Tak larat nak belanja hari-hari. Minta maaf wahai tauke sebangsa dan seagama sebab saya tak mampu nak menyokong bisnes kamu.

Bekerja selepas 3 hari bercuti. Berat tapi redha jelah sebab saya tak ada assistant atau P.A atau tukang kipas dan sebagainya untuk cover kerja yang dah bertimbun tu (ada hati nak cuti lagi ke?). Sobs!

12 comments

7/10/14

takpe, kita tunggu bulan depan. habiskan baki cuti yang ada. nak kumpul buat apa kan? bercuti dengan famili lagi bernilai daripada `claim' cuti tu dalam bentuk bonus. hehehee...

Assalamualaikum fara....lama akak x singgah sini...hihihi....rezeki makan eh...akak sjk diet ni dh jrg bawak bekal....dr 59kg now dh 56kg....hihihi

Samalah dengan kita.. selepas 3 hari bercuti.. cuma saya bersarapan roti dan pisang.. ;)

kadangkala, less is more :)

7/10/14

simple tapi menyelerakan. makan dengan hati yang tenang dan jiwa yang lapang, in shaa Allah boleh lupa restoran sebelah opis. hehehehe

7/10/14

Ini dah kira sangat sedap dah ni.. restoran lain takleh nak lawan..

Kakak dari dulu memang dah latih bawa bekal dari rumah Fara. Bukan aje jimat duit tapi juga jimat tenaga dan masa..

Kenapa nasi tu kelihatan sedap je.

Hai! lma tak jenguk :)

kan..bekal sendiri lagi sedap walau nasi putih telur goreng je ;)

Acik pun suka nasi goreng.tàpi warnanya hijau..sebab guna cili api

salam Eid Adha..

Sedap nasi goreng itu. Bawa bekal lagi barokah kan...

ye..masak sendiri jimat...sebab nasik goreng kosong je..hehehhe

Catat Ulasan