25/07/11

cucur durian tepung beras

Walhal jam baru pukul 5 petang.
Tapi suasana gelap macam waktu senja.
Perut jadi lapar.
Teringat cucur durian emak.
Maka, bersungguh memasak di dapur tanpa cahaya lampu.
Betul bodoh sombong.
Bila dah gelap, dah tak dapat bezakan antara tepung gandum dan beras.
Apatah lagi balang mereka sama.
Tak ada label.
Kosong.
Maka, cucurku menjadi tepung untuk menggoreng pisang.
Berperisa durian.
Sedih.
Potong minat.
Hilang semangat.

Kenapa tidak takut dilahirkan tapi takut mati? Bukankah kita hidup untuk mati?

43 comments

cucur durian???tak pernah buat lagi...tapi beli jek kat pasar tani sana...punyalah pemalas kan...huhuhu

asalkan boleh makan sudah..cucur durian..sy xpenah rasa..misti ah sedap kan..

takut mati ssb bnyk dosa..tp kita tahu ke baby takut ke x nak lahir kat dunia ni?

hilang selera......

25/7/11

simapn la~petang nati buat pisang goreng perasa durian~

Makan ajelah apa yg dibuat. siapa yg salah. Hehehe....

Yang hidup pasti mati tapi selagi hidup kenalah berbakti....

kesimpulannya sedap ke idak?

25/7/11

Hah..Hah..ha....Oppss... bukan nak gelakkan...

ayu belum try lagi..
tapi kawan dah bagi resepi..
kiranya dalam sejarahlah nak try nanti

PS; suka statment last tu...moga berjumpa kita di ramadhan yang hampir tiba ini

25/7/11

akikikikikiki





uppsssss... @__@

@♥cikmOt♥

Sedap! Makan panas-panas! Peh!

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

Sedap tau cucur durian.

Kita tak tahu tapi Allah pasti tahu

=D

@:: Mrs.Eady ::

Bukan hilang selera tapi patah semangat. Dah beranak pinak. Masih gagal dalam bab masak memasak!

@bujal X

Cmpr tepung gandum sket ngan air kapur. Jadi snek utk kudap-kudap. Sedap!

@Kakzakie

Sedih sbb lalai. Uwaaa!

@Fitri Senin

Kita buat die. Apa saja boleh jdk sedap. Kan?

@WuMing

Tak apa. Saya menceriakan suasana. Lebih baik gelak dari menangis. Cewaah!

@Citarasa Rinduan

Insya-Allah....

Ayu ley bt jual makan petang kat Citarasa Rinduan!

@NM02

akukukukukuku


iipppssss! ^____^

"Kenapa tidak takut dilahirkan tapi takut mati? Bukankah kita hidup untuk mati?"
...sebab bila teringat pasal mati dan nyawa tiba di hujung kerongkong, secara automatik kita akan teringat semua dosa-dosa kita, tapi pada masa yang sama tak pernah puas buat dosa, dengan harapan... tolong panjangkan sedikit umurku supaya aku dapat bertaubat pada masa kecederaan. priiiitttttt....! (wisel tamat tapi masih gagal sumbat gol)

25/7/11

Dear MF..

--->tidak takut untuk dilahirkan.. bila dah lahir dibuang2.. mati begitu sahaja<---- pengorbanan seorang bayi dibuang.

@NUR

Alhamdulillah. Bayi itu tidak perlu menghadap dunia yang penuh dengan dosa-dosa manusia.

tak pernah buat ne..kalu bab durian ne tak boleh nak simpan..mesti abis..hantu durian banyak...he..he

napo la x di buko nye lampu....hehe

* pada yg x punyo pengalaman biasa nye kene train dgn franchisor terpilih...

25/7/11

kenapa la masak dalam gelap.! hehh... Tp kalu dah ada kat dapur, macam2 boleh berlaku.Kalu kita xlabel kan, memang xleh cam tepung beras, tpng pulut, tpng ubi & tpng gandum. Jadi cucur durian rangup la tu..

pst : kita pun xsedar bila dilahirkn sbb kita bayi lg masa tu. Sedar2 dah besar. Benar yg hidup pasti akan mati cumanya kita tak tahu cara mana kita akan menemui ajal itu. Samada sedang sakit ke, eksiden ke @ sedang tidur. Walahualam.

rasa dia mesti rangup rangup kan, heeee... :))

25/7/11

takut melahirkan.

tak makan durian :-)

gagal sekali tak bermakna gagal seumur hidup. K bai.

First time dengar cucur durian fara, kebetulan malam ni cik ina baru first time buat chilled cheese cake durian, kalau jadi adalah hasilnya tuk blog dapur esok.

Cik Ina tak takut untuk mati, cuma malu nak bertemu ngan pencipta sebab belum cukup amalan. Nak hidup lama pun takut gak, takut terlebih buat dosa.

perlu bersedia bila tiba masanya....

@anitadiana

hehehehehe....sy cuma berdua dgn suami. Anak kecik g. Tuh yg terlebih2 durian....

@Papa Mifz

Kena train? Ouh.....mcm lama je kan? Tapi modal bsr! Mmmm......

@MEKAR

Tuh la psl....nape la msk dlm gelap? Tertanye2 smpi skg...heheheheh!

@Khairul Hakimin B. Muhammad

Mmg rangup! Tmbh sket tepung gandum ngan kapur. Sodap!

@Amalina

Jgn takut. Seronok!

@Encik Psychopath

Aik? Mcm bz je? Lom pape dah bai?

@Cik Ina Do do Cheng

Cheese cake durian adalah favorite sy Cik Ina! Yummeh!

@Bigdaddyz

Betul tp tak semua bersiap sedia...


=(

gua pcy yg lu sbnrnye xsilap, tp mncuba resipi br..kan??kan??
tgk, betapa +ve nye gua...




"aku xtakut mati, tp aku xnk mati" - jai KL gengster

durian musang king lagi hebat....sedap bile dah masuk mulut...

ada sangkut paut dengan durian ni yang ai lomah sikit ni..

Catat Ulasan