27/09/11

tak semua pandai buat keputusan sendiri

Bila mencari cinta dalam benci;
Bila mencari benci dalam cinta;

Mana satu lebih merai duka?

41 comments

meraih cinta dalam benci susah...kalau nk benci org berpada-pada kata org tua...nak meraih benci org senang je...buat la perangai yg tk digemari...ye dak?

27/9/11

'benci' la trick question macam ni....

hehe....

dikala benci, jgn mencari cinta.. (",)

barang mungkin, mencari benci dlm cinta lebih merai duka..

kerana terkadang-kadang, mencari cinta menghilangkan rasa benci.. (",)

27/9/11

mencari cinta dalam benci

sangat2 menghampakan!

kalau dah tak suka jangan dicari cinta itu..
nanti buat diri merana..
buat apa nak merai duka sedangkan kita layak bahagia..

errrr...fening...

Hurm... hard to choose.. org cakap waktu bercinta kena buka mata seluas2nya utk lihat keburukan dia supaya dah khwin nanti xdelh menyesal, then bla dh khwin kena ttp mata serapat2nya dan terimalh baik buruknya. Kerana tiada manusia yg sempurna.

27/9/11

benci dalam cinta

last2 benci bilang cinta juga yg jadi pilihan hehehehehe...

p/s: ape akaun pesbuk awak..sy nak add tp tak jumpe la huhuhuhhh

27/9/11

dalam, otak cetek aku ni tak berapa nak sampai...

susah juga nak bagi jawapan nie..

27/9/11

susahlah soalan ni, takde soalan lagi susah ke?

tanya hati jawapanya pasti insayallah....

sy pernah lalui kedua-duanya..


mencari cinta dalam benci sangatlah sukar!


tp mencari benci dalam cinta lebih sukar!

27/9/11

buatpa nak cari benci dalam cinta? he~~

27/9/11

MENCARI CINTA DALAM CINTA.. :)

bila mencari tu x duka sgt..
yg jadi duka bila berjumpa benci dlm cinta...

membaca ayat yang dua baris itu pun sudah berupaya mengembalikan duka..

cik ina tak tahu nak explain. dalam hati cik ina ni penuh kebencian. cinta tu tengok keadaan. fara jangan salahkan cik ina tau sebab kisah lampau yang buat cik ina berdendam, terlalu sukar nak explain, belum sampai masanya.yang nyata sekarang cik ina bahagia tapi tak 100%. kehidupan cik ina kalau nak cerita boleh jadi sebuah novel tak terkira helainya.

mcm lagu faizal tahir pulak..bencinta

@Maya Mayana

Hehehehehe....

@gedek!

I pun menci tau!

@fuad ansari

Jawapan terpilih! Saya suka.

@miloais

Anda pasti?

@Hana Soffelia

Ada yg kata, keburukan itu jelas nyata bila di dalam ikatan halal.

@NM02

Jawapan tergantung!

@sahromnasrudin

Itu mcm tajuk lagu.

@SM

Dalamkan lagi otak agar tak banjir melimpah keluar apa yg sepatutnya disimpan di dalam...

@Sinar Raudah

Klu jwb dgn hati yg ikhlas, Insya-Allah!

@Amalina

Lagi susah dari soalan fizik ke?

@anitadiana

Mcm ne nak tanya hati klu hati pun tertanya2?

@bujal X

...sebab alasan tertentu?

@Cik SHiNJU

Pun jawapan terpilih. Jujur dan naif! Suka!

@Lady Windsor

Kak, jgn kenang kedukaan tu. Klu akak sedih, sy pun sedih sbb kite sister!

@Cik Ina Do Do Cheng

Cik Ina yg penuh misteri. Byk benda sy nak korek tapi tak berani. Saya menghormati. Tapi sy pohon andai satu hari dpt sy menjiwai lebih lagi cerita Cik Ina....

@delarocha

Tak suka dia. Tapi suka lagu dia. Ah, aku dah gila!

@fairus

Kenapa nak cari cinta yang sudah sedia ada?

29/9/11

APA ITU CINTA YE?

Catat Ulasan