29/10/11

blues petang sabtu

Cuaca petang yang cantik dan baik, menggamit perasaan gedik saya untuk membawa Aydin keluar bersiar-siar. Malang, suami pula kerja petang. Dan saya tidak ditinggalkan sebarang kenderaan melainkan motosikal. Saya adalah seorang perempuan yang sangat gayat dan kekok untuk menunggangnya walaupun saya boleh dikategorikan antara perempuan yang mempunyai ketinggian yang luarbiasa di Malaysia. Kalau saya tunggang pun, saya rasa kaki saya yang panjang ini mampu saja menongkat motosikal andai terjadi apa-apa. Oh, selisih! Akur dengan kekurangan diri.

Demi kesihatan, marilah kita berjalan kaki bersama. Jom, Aydin! Kita bersiap!

42 comments

kalau dekat, boleh ajak datang rumah..nak jumpa aydin!

belasah je la fara...kaki kan ada ...hehe

Happy walking Fara n Aydin

29/10/11

sama la..saya pun tak berani nak tunggang motosikal..lagi2 nak bawak anak.aih!pikir 5.6 ratus kakli la..
heheheh...

padahal muda remaja dulu
bontot ni macam kena gam kat atas motor tu..
ekekek

29/10/11

Dapat ke 10k langkah tadi dear?

29/10/11

tentang soalan fara tu nanti saya jawab dalam entry khas ye..mekasih:)

SALAM,
BAGUS KALAU DAPAT MELAKUKAN AKTIVITI2 BERSAMA KELUARGA

29/10/11

hehehe jalan kaki lagi selamat ye kak

tinggi berapa cm ? huhuh

30/10/11

Ajak aydin blog-walk je.....

in door...

30/10/11

berjalan kaki itu menyihatkan :)

30/10/11

Assalamualaikum Fara

malam tadi tentu Aydin tidur lena...
kerana penat berjalan2 ...he he

Wassalam

jalan kaki la best, akak suka....sebab? akak lagi terok, basikal tak pandai kayuh, naik motor takut....kereta pulak kaki kat hujung2 je, tp ada lesen tau.

Fara...akak cuba email, nnti bgtau terima ke tak.

30/10/11

jalan kaki itu senaman yg menyihatkan

30/10/11

kalau gayat, tak payah start moto tu. naik, tapi kayuh pakai kaki...

fara nie sangat melucukan dengan entry ini..
hehehehhehe

31/10/11

TINGGI? MOTOR? MACAM SIMONCELLI JE... :)

ala...tak pandai la bwk motor...

bawak aydin berjogging erk....

31/10/11

@Lady Windsor

Klu dkt kak, dah lama text akak...JOM KELUAR JALAN-JALAN KAK! Hiks~

31/10/11

@Daddylicious

Betoi2!

31/10/11

@kakchik@ella

Fuh! Berpeluh nie KC...Huh!

31/10/11

@diana

Hahahahaha~ Dulu mgkn motor cabuk ayah, sy berani bwk...tp tidak lagi skg! Tidakkkkkk! Apalagi nak jln2 kt KL nie. Huhuhuhu!

31/10/11

@nur

Hahahahahah! Tak kire lak bape langkah!

31/10/11

@diana

Yeay! Tak sbr nak baca!

31/10/11

@luahfikiran

Betul! Happy je rs!

31/10/11

@emy|farid

Tapi kat kwsn umah akak tu agak merbahaya gak nak g jln2...klu nak jln pun, dlm kaw umah jelah...

31/10/11

@~Nana BamBam~

175cm je dik. Hiks~

31/10/11

@gedek!

Aydin taknak blogwalk....die cuma nk berdansa dpn youtube je...

31/10/11

@H Y D E

Betul2!

31/10/11

@atuk

Wsalam atuk!

Wah, semestinya die tido lena! Lega!
Hahahaha!

31/10/11

@~~zAnAfAhMi~~

Ye ke kak? Aisehh! Akak kena beranikan diri kak! Mesti!

Ok, sy check email!

31/10/11

@delarocha

Bagus utk jantung tau!

31/10/11

@SM

Gilo apo? Sengal kaki sampai ke pangkal paha jadinya kang!

31/10/11

@Citarasa Rinduan

Lucu ke Ayu? Hiks~

31/10/11

@fairus

Taklah....cuma FARA aje. Hahahahah!

31/10/11

@:: Mrs.Eady ::

Sbb 2 tayar kan? Hahahaha!

31/10/11

@sahromnasrudin

Tak larat nak jogging. Jalan kaki je Sahrom. Hiks~

betul gak tu better jalan kaki je kan...

kak ita boleh aje bawa motor tapi hubby tak kasi..dia kata bahaya..bawa keta kurang sikit bahayanya...

MF, len kali confirm je kalau hb MF keje, cepat2 bisik pd Aydin, tempah tiket ketebang ke Windsor..ngee!

10,000 langkah sehari. Baik untuk kesihatan. :-p

Catat Ulasan