20/10/11

penjagaan kulit? tolong belek muka sendiri dulu sebelum menjual ye?

Google
Saya dipujuk kakak itu menggunakan perkhidmatan rawatan kulit. Dia hulurkan saya sekeping flyers yang tertera gambar sebelum rawatan dan selepas rawatan. Saya bingung dan keliru. Kepala otak saya diserbu seribu macam soalan. Situasi kami berbeza dan terbalik. Sepatutnya saya yang memujuk kakak itu menggunakan perkhidmatan rawatan kulit syarikat milik majikannya. Sementelah wajahnya masih basah dengan jerawat batu!

Terima kasih kak!

33 comments

hukhukhuk...

20/10/11

senyum =)

20/10/11

uik, la~ tak tanya balik ke "akak guna tak produk ni?"

20/10/11

biasalah semuanya kerana duit dan duit..

adeh...
sbb itulah jurujual makeup kat pasaraya tu cecantik belaka..
sebab nak menyakinkan pelangganlah..
walaupun terpaksa bersolek tebal..
hiks.. :P

haha...kalau saya pun tak ingin jg..rasa tak yakin tgk org jualnya dh mcm tu

hahahahahah..betul2...

pakai bedak sejuk...! harga cuma RM5 sebekas...SKII RM300 sebotol, walhal method penyediaan sama!

Takde photoshop...hihihi..susun ikut suka..a famosa trip ni ada 500over pictures..pening nak pilih =)

20/10/11

kau patut tanya akak tu balik, "kak, gambar yang selepas ni edit pakai photoshop version berapa? nampak real seh!"

20/10/11

cermin diri ... sebelum nk jadi cermin utk org lain kan ....

umpama mcm orang gemuk (opsss sorry siapa terasa) menjual ubat slim... atau orang botak menjual ubat pelebat rambut...

ha ah..penah alami benda ni.. rasa nak tarik dia ke tepi lepas tu cakap elok2 yang kulit dia bermasalah..

tapi macam serius sangat la pulak..jadi abaikan...

20/10/11

LOL...betul tu, kena belek muka sendiri dulu.

hmm tu lah kan,stategy marketing yg salah tu...patut cari la penjual yg gebu kulitnya...yg tk berapa gebu ni buat keje kat dlm ofis je...:P

20/10/11

hahah!saye juga begitu dulu, nak beli brg, mesti tengok muka promoter tu..tapi kalau barang tu mahal2, saye tgakkan judge by muke or kulit promoter tu cuz maybe die x pakai produk tu cuz die x mampu..

hahaha..btol tu...ptotnye die yg kne cube dlu kn..bru org yakin nk beli...
ade kt area umah sy plak jaul produk2 kuruskn bdn..pdhl die pon berisi sgt2...huhu..mcm mane org nk prcaye kn..

20/10/11

Dia menunjukkan contah apa akan berlaku jika tidak pakai produk mereka....

haha!

20/10/11

haha selalu terjumpa benda ni...betul2

20/10/11

BETUL LAH TU.. MINTA DIA DULU YANG GUNAKAN PRODUK TU...

20/10/11

alahaiiii akk......

20/10/11

hahahahahah ops !!!!!
spatutnye tukang jual memang kene carik yg muke dah cantik ok

mcm nak jual produk kruskan bdn jugak
yg jualnye si gemok sure tak laku kann haha

hahaha..tahu x pe..mereka terpaksa tebalkan muka utk dptkan rezeki ler kot

20/10/11

He..he..he...

20/10/11

kalau muka dah ada masalah, pakai apa pun tak ok gak..

alah dornag tu nak promo barang memang cam tu. mak jemah nak wat mulut laser jap, retis yang jadi jurucakap produk yang murah-murah kat tv tu, tak de maknanya di pakai produk tu, dia pakailah produk yang top ngan mahal-mahal,lepas tu "lihatkan muka licin berseri ngan produk &^%$" nak memperbodohkan dialah no satu.sepatutnya ko bagi dia cermin.kah kah

21/10/11

wakakakak...
panas gak ni...

tapi mmg camtu pun, yg offer servis sebenarnya lebih memerlukan servis tu...

mcm org jual korset, padahal body sndiri tak lah mantap pun...
ekekekeke

promote kerana tugas, pihak atasan pun tengok2 ler nak letak org yg mcmna....

21/10/11

hehehehe...sabor je lah

Hihihi .. kelakar ler .. but u got the point, fara dear.

22/10/11

haha...napo x tanyo dio pakai produk apo dik?

25/10/11

hikhik.. kesian akak tu. bkn senang nk cari rezeki :)

25/10/11

Biasa dah kena lagu ni. sya pernah buat facial di salon. pekerja tu dok mengomel kata kulit wajah saya gitu..gini..bla..bla..bla..Pastu suruh beli produk di situ.

Sya pun renung tgk kulit dia..huh.... lebih teruk dr kulit aku ..ggrr

Catat Ulasan