23/11/11

apa? sang kelembai? bukan? apa? oh, artis korea rupanya....


Siapa kata saya suka? Sudahlah kurus-kering! Mata sepet! Menari macam 'sutun'! Buka mana-mana saluran, baik yang berbayar atau yang percuma. Pasti muka mereka keluar melata! Ceh!

...tapi jauh di sudut hati, saya sangat kagum dengan mereka (artis Korea). Mereka tak pandai berbahasa Inggeris. Ke mana saja pasti ada penterjemah bahasa. Tapi mereka terkenal hingga ke Eropah sana. Tidakkah kita teruja? Sedang kita? Hendak lepas ke seberang pun tak mampu. Walhal; I look stupid when I speak in Malay!

Saya kata; kalau nak menaikkan nama negara, naikkan dulu apa yang kita ada. Bukan mengagungkan benda yang ditinggalkan penjajah kita.

Jadi, siapa sebenarnya sang kelembai?

22 comments

23/11/11

sang kelembai bukan mcm bunian ke kak? err, x sure jugk la kan

k-pop dah terkenal =) mereka pandai berdikari

23/11/11

sebab korea sekarang adalah antara kuasa pemacu utama di asia, jadi segala apa produk mereka hampir pasti akan mendapat ruang secukupnya. kita? vendor spare part proton pun hancur loboh! kalau dapat buat show kat jakarta pun dah kira international sangat...

23/11/11

Macam pernah dengar saja ayat tuu..

"I look stupid when i speak malay'

betul tu fara..kita terlalu agungkan bahasa luar..diorg ok jer..x pyh belajar bahasa inggeris pun boleh g merata tmpt..

23/11/11

Dah banyak sang kelembai Fara... yg duduk kerusi empok lagilah mudah jadi kelembai...

Like this entry very much!!

23/11/11

alamak..saya minat kpop jugak.. hahaha..

rasanya ramai antara kita dah kehilangan jati diri..

terlalu banyak tengok cerita luar.. syarikat tv pun pk untung je..asyik tayang cerita dan rancangan luar..

rasanya di jepun, di korea..mereka cuma tayang cerita mereka je.. rancangan mereka je..tak pernah tengok CSI:Miami kat tokyo Tv.. hehe..yang ada cuma SMAP Bistro..

saya pun tak paham kenapa anak2 gadis Malaysia tergila gilakan sgt artis korea yg macam sotong ni..hahahaha....penangan K-Pop ni, Apek Goalkeeper tu pun dikata hensem tauuuuu :)

23/11/11

kecik ati iols...
uols kutuk retis korea :merajuk membawa diri:

hak hak hak

zapin tetap di hati ku... hehehe

23/11/11

K-pop. = 'Jantan manja'

haha!

(Jawapan soalan on my blog. Hari ni saya kerja dari rumah... haha)

23/11/11

pulak tu usaha untuk belajar bahasa korea memang murni sebab nak hafal dan nyanyi serta quote ayat-ayat cinta drama korea

23/11/11

stok bebudak remaja kot yg minat diorang ni.saya x minat :-(

macam biasa .. entri awak pedas dan panas ! uncle suka.

23/11/11

ERM.. SAYA NAK BUAT SATU PROJEK BARULAH.. NAK CARI KESALAHAN BERBAHASA MELAYU..

senyumm je la :)

entah lah apa yg best entak..kak ita pun tak suka juga..kat opis tu gila sanggat dengan semua yg berkaitan dengan korea ne..lagu,orgnya,filem..semua lah..

kera dihutan disusukan, anak kat rumah mati kelaparan, anak dirumah mati kelaparan, nak buat cam mana orang kita yang jauh nampak, depan mata tak nampak:(

cik ina tak suka lelaki baby face,cam eeee manjanya .

huh, nana pon x suka artis korea and lagu2 depa...nyampah i tawwww..

27/11/11

Adik saya siap ambik kursus bahasa jepun dan korea gara2 fanatik dengan mereka nih

bunga
20/8/12

artis korea tu plastic surgery je yg lebihh..kualiti suara xda langsung..kalau arts kta buat plastic surgery pn ble nyanyi international level ar..

Catat Ulasan