9/01/12

03-2036-6888

Ada tak sesiapa di kalangan kawan-kawan pernah mendapat panggilan dari nombor telefon di atas?

Saya pernah. Dek nombor itu, saya terpaksa sekat kad debit dan akaun bank internet! Jadi kawan-kawan, hati-hati!

28 comments

9/1/12

maksudnya no ni tak baik la eh..

kenapa? kalau kita angkat panggilan tu dia boleh curik duit ke?

eh kenapa?

9/1/12

Kakcik pernah dapat panggilan minta fakskan slip gaji (kononnya dari bank terkemuka), mujur masa itu kakcik bercuti dan di rumah tak ada mesin faks!

Mcm2 cara si pemalas curi hasil titik peluh org lain yer...

Mekasih sharing..

noted... terima kasih yer berkongsi.. kena berhati2 jua ni..

9/1/12

tak ada lagi..nak kena berhati2 ni.. macam2 cara diorang nak dapat duit dengan menipu..teruk betul..

kena save awal2 ni..takut terkena gak..eh tapi taker kad kredit pun..hikss..

scam phone - selalu baca kat e-mail dan paper...

eh hati2 dgn panggilan no dari kl. dan sekutu2nya...aku pernah kena. siyes sakit hati dan menyusahkan

Err explain cmne blh jd cmtu

no ape nie??

mcm mana dia buat keje??huh bahaya kena catat num nie..

tak pernah dapat pun...tapi terimakasih lah sbb berikan amaran...

boleh beri penjelasan lanjut, kenapa? apa dia minta? scam lah ni kan.

9/1/12

RM0.00 Pls call AmBank Coll Ctr @ 03-20546688 abt yr Hire Purchase pymt of RM***.00 or pay @ any AmBank ATM using MEPS participating ATM card.

ha, yang ni aku dapat pagi tadi. tak tau pulak bank komersil sekarang dah pandai guna short cut nak taip mesej walaupun dalam english. apa, diorang ni taip manual ke? ejaan salah pulak tu...

hahahhaaaa...!!!

9/1/12

Bahaya betul.. Kalau kita tak bagi maklumat apa2 pun derang boleh amik duit kita juga ke Fara?..

tak penah dpt.

saya jenih takkan jawab punya kalau naik no tel awam camtu...tak kirala 03 ka 04, 05, 06...fobia. :D

kadang2 pelik jugak.. macamana dengan hanya panggilan tu, depa boleh akses akaun bank kita.. hurm...

9/1/12

kalu nombor pelik2 cheqna susah sket nak angkat =)

tq fara...kak ita tak pernah kena pulak...

9/1/12

Tak pernah, slalunya dpr SMS. Org nak menipu skang nih mcm2 cara dorang pakai.

nana pernah tapi bukan nombor tu la..

die minta up-to-date num akaun bank..pergh..bahaya.

moga kita lebih berhati-hati.. semakin canggih sistem yang ada semakin licik penipu menipu kita..

apit
29/8/12

ak br dpt call dr no nie... lpas jwb call, snyap je, xde pape suara pun, then end call. slpas pncrian d tnet nie, this no is belong to UTS Marketing Solutions Sdn Bhd... Apa itu UTS??

Tanpa Nama
24/9/14

baru dpt misscall dari nombor ni...waktu tengah solat tadi..tak angkat sebab sedang solat.. tak bagus nye perangai penipu dan pemalas..penjahat betul diorang ni..pihak berkuasa tak boleh bantu ke ??

27/9/14

@Tanpa Nama
UTS Marketing Solutions bkn scammer! Tele-markerter mereka mencari rezeki yg halal sama seperti anda semua! Ingat jika anda sebarkan fitnah tanpa unsur periksa, anda sebenarnya sedang menyekat rezeki mereka dan menaniaya mereka dan itu adalah dosa besar bukan? Think before u talk, do a reasearch before u spread it!

17/3/15

For your information sy ni perkerja UTS Marketing Solutions tu. It is not a scam. We are third party company who does telemarketing for the largest insurance companies in the country. AIA, AIG, ACE Jerneh, Allianz, Sun Life, Prudential and more. I admit we are quite aggressive on the phone but we are not scammers.

Catat Ulasan