25/01/12

cuti paksa

Hari ini, saya diwajibkan ambil cuti kerana pejabat akan tutup selama seminggu. Bermakna, rongak cuti tahunan saya sehari tanpa rela.

Sedih.

32 comments

cuti pun kena paksa...wow! best sehh...

Takpalah. Ambil pelunag ini pegi bercuti-cuti malaysia.

25/1/12

Assalamualaikum Fara

seronok pergi kerja hari ni
jalan lengang...he he

25/1/12

oh cuti la ni, takper,sehari ni je kan..

huhuhhuuu..

tak pa rongak sebatang jangan habis rompong....
sekolah akak plak diberi pilihan nak amik cuti berganti ke x ke, big boss x mo jadi esok kene le sekolah,.. padahal hari sabtu memang pun sekolah cuma x dianggap cuti berganti, jadi akak plak macam dah 'terlebih gigi' la plak...

25/1/12

bakpe plok ni???

Tanpa Nama
25/1/12

kalau cuti MF byk takpe. kalau sikit, memang kes pedajal nie....

(telorpower- malas nak login masa xcukup hehehe)

gituler adat orang bekerjakan... nak tak nak kena cutikan.... padahal bukannyer kita mintak.. pernah mengalaminya.. nasib co ni dah tak buat perangai gitu lagi...

25/1/12

bekerja dibawah arahan org kan sis...tak pasal2 dah rongak cuti...

25/1/12

kesiannya..sama dengan jiran saya.. kena cuti paksa 4 hari termasuk sabtu..mangsa betul...

Sabar je la Fara..

25/1/12

cuti pun kena paksa ye..heheh

25/1/12

adik aku kat johor juga terpaksa bercuti selama seminggu, begitu juga jiran aku yang kat sebelah rumah. kalian bertiga punyai satu persamaan iaitu...

alang2 bercuti.. kena manfaatkan cuti tu sebaiknya.. baru berbaloi kan..

Sykt kakak pula yg Islam dah mula kerja hari ini. Tapi yg Cha Ya Nun Alif masih bercutilah kena ambil AL mereka....

disuruh cuti tapi dipaksa2 pulak...
lain kali kalau disuruh cuti, cuti tahunan jangan dipotong...

rugi dah cuti kan...huhu

25/1/12

Lama jugak dalam paksaan tu.

25/1/12

banyak juge kawan yang menerima nasib yang sama.. :)

25/1/12

dah ada talian jalur lebar sendiri di rumah?

Oh!Pertama kali saya dengar cuti wajib.Tentu rasa terpaksa kan..

fara..ada jugak cuti paksarela ye..

rela dalam terpaksa..

biasa lah tu fara...keja dengan bangsa cina..kena lah ikut cuti mereka...

suka header ne..tapi kenapa tak nampak muka...

25/1/12

syok cuti..aku dah kat opis...

25/1/12

Aku x pernah cuti, no work no money...

ala ciannya , sabau ye, kalau dah bekerja ditempat yang majaroti cina cam tu lah nampaknya.

Compulsary, eh?

memang paksa relalah gitu
tak aci betul kan?

Standard practise kalau kerja dengan company yang dimiliki oleh orang Cina. Supposedly cuti 2 hari, tapi dipaksa ambik seminggu. Habis annual leave!!

Tanpa Nama
27/9/13

this is illegal practice..ikut act majikan tak bole paksa pekerja mengambil cuti tahunan atau cuti tanpa gaji.

Catat Ulasan