24/01/12

yee sang

Sepanjang saya hidup di muka bumi ini, hanya sekali saya pernah makan yee sang. Saya cuma nak katakan, yee sang adalah....

Sedap dan terbaik!

Yee sang hanya dipraktikkan oleh orang Cina di kawasan bandar terutama di KL. Dan rasanya orang Cina di negara China sendiri tidak mempraktikkan budaya yee sang sebegini - kawan Cina di tempat kerja saya.

22 comments

saja nak singgah ni... apa kabar ?

Salam Fara,

Masa akak masih bekerja dulu pernah juga rada.yee sang ni di pj hilton. Akak makan jer, amalan angkat tinggi2 tu akak tak buat.

yee sang?? ada gambar tak? mana tau makanan faveret saya juga ni.. ehe

Yee sang, yang selalu dia org gaul ramai2 dlm pinggan besar tu ke? bukan sayur ke tu, carrot kan?

Best kan yee sang..yang paling best lagi warnanya sangat colorful...nowadays kat shopping pin dah ada jual set yee sang ini...

Salam,
LF pun tak pernah ! Kalau ada orang kita yg masak benda ni, mahu jugak mencuba !

24/1/12

saya tak pernah makan yee sang lagi..sedap tak? cam teringin la..

24/1/12

saya tak pernah..he he

acik biasa tengok ditv..tapi belum pernah tengok sendiri..apa yang dimakan pun acik tak tau.

xpernah makan ler,cuba bgtaw sikit bagaimana rasa sedapnya tu

nana x berkesempatan nak merasai kesedapan yee sang tu..huhu

Kak Azie berbelas tahun berboskan orang Cina, jadi CNY jer berpeluang makan Yee Sang. Tapi sebenarnya Kak Azie tak gemor.

Bagi mereka, Yee Sang membawa maksud kemakmuran dan mengharapkan rezeki bertambah dan bisnes bertambah maju!

yee sang? pwertama kali dengarnya...

seumur hidup tak pernah mkn..

akak x pernah rasa dan x mungkin dapat rasa kot sbb kene pakai copstik.. alamat yee sang'kut' laa plak..

25/1/12

dulu masa bkerja mmg tiap kali cny akan sama2 makan yee sang hahahaha..yup mmg terbaek!!

25/1/12

Sedap....setahun sekali menikmatinya...

25/1/12

tapi kalau yang dah lama sikit baunya masya allah..loya nak makan.. ada macam masam2 gitu kan.. rasa ok..

di ofis saya pun majoriti cina.. tapi saya kena paksa kerja sbb back up mereka..ofis tak boleh kosong..huhu..

tak pernah lagi mencubanya..

ok lah tu fara..kak ita tak pernah langsung..tengok dalam tv aje...meriah nampak...gaul ramai-ramai dan banyak warna...

bercakap pasal yee sang , cik ina teringin nak rasa sekali, biarpun family belah suami cina , tak pernah lagi cik ina nampak dorang makan yee sang tu.

makanan bersayuran ke?

Catat Ulasan