5/01/12

hati terbakar, siapa yang tahu?

Para pejalan kaki sekalian! Kalau ada pemandu kereta yang bertimbang-rasa (macam saya) memberi peluang untuk kamu melintas, silalah melintas dengan kadar yang pantas. Bukan berlenggang dan control ayu sepanjang jalan sebab ianya sangat menjengkelkan! Kamu memang sudah cukup cantik. Kalau kamu berlari anak sekalipun, cantik kamu tak akan lari ke mana!

Pagi-pagi hati dah terbakar! Urut dada sendiri!

29 comments

sabar ya MF...kan...memang boleh buat darah naik tinggi kalau berhadapan pengguna perasan ayu...

eh saya selalu marah benda yang sama....

5/1/12

hahahaha
betul2..
sabo jela mommy..=)

5/1/12

amboih tajuk... mcm petikan kata2 karam singh walia jer?? hehehe

Walaupun saya jalan terdengkot2 buat mase skang ni,kalau ade keta bagi lalu saya berusaha utk berdengkot selaju mungkin...takut ade pemandu yg terbakar mcm fara ni la...huhuhu...

err... sheols pakai high-heels kot... tu yg payah nak lari2 manja tu! ekekekeke

5/1/12

Sabarrrrr... :)

subhanallah...

sabar ye, fara..cabaran memandu di KL ini mmg hebat...

Kann?? dah camtu lenggangnya sapa yg tak HOT...habaq mai tengok! >.<"

huh tau xpe.dh lah kite laju.bg dorg melintas.melintas buat cat walk pulak tayang baju.

5/1/12

Salam Fara..,

bawak bersabar...kalau saya pun "panas" juga kalau perjalan kaki melintas jalan bersahaja jer..
tetapi ada juga kalanya pemandu kenderaan yg tidak langsung menghormati pejalan kaki...

susah jugak kalau hati terbakar, sebab tak nampak asapnya...

teringat ustaz kata, bykkan ucapan a'uzubillahi minash syaitonirrojim ketika hati terbakar.. mudah2an kebakaran tersebut dapat dipadamkan.. (",)

sangatlah geram pejalan kaki yg kita bagi dia melintas, tp dia boleh bergurau gurau ketawa ketawa dgn kengkawan di jalan raya.

Exactly! Memang la hak pejalan kaki untuk melintas, tapi orang dah bagi, courtesy la sikit. Kalau kereta stop for me, mmg me jalan cepat2, and kadang2 angkat tangan or senyum to the driver kalau laluan tu tak sibuk sgt.

5/1/12

saya memang suka bila tengok gadis lintas jalan laju-laju....

Urut dada sendiri....

hehe

5/1/12

aku seringkali mempermainkan pejalan kaki pemalas yang enggan guna jejantas. caranya, pulas throttle belalang tempur bagi mengaum bila mereka berjalan macam siput sedut. bagi terkedek-kedek diorang. hahahaaa...!

kalo nampa ada budak lelaki melayu berjalan sambil mengalas beg biru,(aku la) lalu depan jangan plak langgar ye.kehkehkeh

5/1/12

lari sambil angkat kain pun lagi ramai yg nak tengok..maklumla ayu katanya :)

5/1/12

Kalau pemandu kena attend class...nampaknya pengguna jalan raya kena implement bende yang sama.

Asyik stress je pemandu kan.

sabar ya fara...best lah ayat fara..kak ita suka...

eheheheh... dulu ada satu kes, ketika saya tengah bawa kenderaan laju, ada plak sorang budak remaja pempuan sempat belenggang lagi melintas.. daripada saya brek mengejut macam tu, baik saya bagi hon panjang kat dia.. padan muka..

kalau dia tak perasan tadi xpa, ini minta puji sgt nak melintas membuta tuli mcm tu..

5/1/12

SABAR.. SABAR...

ada ketika kita jadi hilang sabar dengan kerenah orang macam tu.. dah tau nak melintas mohon dipercepatkanlah langkah itu.. pernah gak terkena, sudahnya ai hon je..

Memang betul!
Geram bila dorang ni jalan lengang kangkung..lagi geram bila lengang kangkung pastu sambil beborak2 ngan member. haiyohh

Sejuk ati kalau ada yang baik tu, angkat tangan acknowledge kita berenti..pastu jalan laju2..

kerap jumpa orang cam tu, terutama perempuan : )

okyg ni aku btol2 agree!!!! dan pernah sekali aku bg sorang minah melintas..dia bley jln control cun..pastu aku pura2 nk langgar dia..hah!!!!xcukup tanah dia lari..kah..kah..

dikalangan sahabat al-rasyidin, UMAR AL-KHATAB idolaku!!!!!!

sabar...urut dada ya!

huhu..control ayu itu comey..

tapi bertempat la..sebab tempat lalu lintas pejalan kaki melintas..kete2 nak cepat..kang kene langgar..

bising plak :P

7/1/12

pernah juga urut dada lihat kejadian seperti ini

Catat Ulasan