10/02/12

alahai...

Dear All,

In order to cultivate good spoken and written English among staffs, an English class will be conducted by a professional English Language Specialist who is highly recommended by our Group MD. We would like to remind everyone that proper grammar plays such a large role in your everyday interactions with others. Through this class, you will find the joy of learning English grammar and raise your language confidence to enhance English performance at work. In addition, your bosses will certainly consider giving more opportunities to those who are capable of using “presentable” English in the business environment. 

Tak aci. Baru semalam bos saya suruh saya terjemahkan surat dari bahasa Inggeris ke bahasa Melayu. Pelik! Kalau dah bahasa Inggeris ok, kenapa nak improve lagi? Walhal, bahasa Melayu - KO!

25 comments

10/2/12

Bagus juga ada kursus tu. Kakcik pernah hadiri kursus BI, tapi ke laut juga - sebab kakcik memang gagal subjek BI! :(

10/2/12

errmm..same la..aritu bos suh sume staff gi english course..2 hari!

ayu pun tak reti, ruginya tak dapat msk kelas bahasa english

dorang sediakan class BI...wah best la..dapat ilmu...:)

10/2/12

i also can speak english little-little..hehe

kenapa BI selalu diagung2kan??
Jepun steady jer maju, english berterabur gak..
Peranchis... steady jer dengan bahasa dia...

aah ni semua dasar penjajah..

ingat standard sngat ke kalau pandai BI?

10/2/12

suka english tapi saya pun belasah rojak jer, hehe

bos tu tak reti bm agaknya. hehe sbb tu nak memperkasakan bi.

selalu tergeliat lidah kalau berbahasa inggeris...

kalau sy meloncat suka sbb BI sy teruk!


tp kalau kt opis fara mgkin kena buat kursus BM jugak sbb BM diaorang KO kan..

dari Bm nak ke Bi..dari Bi perlu ke BM..mcm-macam kena ikut cakap bos

bagus pe kursus cam tu....
kalo iols - memang suker banget!

10/2/12

kita fasihkan bahasa kita dulu baru nak mahirkan dgn bahasa asing...lain le kalau terxciden terantuk kepala mau tukar terus ke english ..erk! Korean ke ..hehe, jadi biul sekejap.

bos saja nak tahu makna dalam bahasa melayu tu kot...

biasalah BI bahasa antarabangsa bm bahasa 'kampung' so kenalah ikut arus dunia.. cuma yang pelik,.. dasar BI dalam mate sains dimatikan, perkenal MBMMBI.. takut hilang undi atau akur dasar syok sendiri?

MF masuklah kursus tu..kalau kat opis akak berebut2 orang nak masuk tapi nama kerap tercicir dari senarai..

haha cian nyer
xpe xpe.banyakkan ckp ngan bos bhs inggeris,nanti naiklah pangkat tu...kehkehkeh

alahai

11/2/12

apa maksod kakcik 'tapi ke laut juga'...?

BI ni kena selalu guna. Jangan malu, sure insyallahh. But i still nak improve my English..Some vocab pun tak pernah dengar..Need improvement.

Hahaha :)

kat sini memang kena blaja Bi yelah terlibat dengan pelancong...tapi saya tidaklah influent sangat..sikit2 tu bolehlah

sebab dr dulu lg kita dh mengagungkan penjajah

saya kagum dgn org yg boleh mengusai kedua bahasa ini dgn baik

untungnya disediakan kelas mcm ni...

kak ita pun tak pandai....kalau ada kelas pun malu juga..he..he

Catat Ulasan