13/02/12

rotavirus

Gastroenteritis? Rotavirus? 2 kes maut?

Puncanya? Katanya hari ini. Tapi tak tahu bila sidang medianya. Tak sabar nak tahu reaksi rakyat. Dan apalagi reaksi pemimpin.

22 comments

13/2/12

nak tahu jugak ni....
punca..

13/2/12

Yup, me too..

13/2/12

Tiba-tiba rasanya kes ini macam 'senyap sunyi'. :(

13/2/12

saya sangat gatal nak komen pasal kes ni sebenarnya..hahaha..

Walau kes banyak di Perak tapi kami di Johor pun bimbang juga. Hari ini ada staff kakak sms kakak cuti emergency sebab baby dia cirit-birit dan muntah-muntah... takut kakak.

wait n see.curious here too...>_<

2 kali dgr di radio pagi ni dan spt farra jugak, tak sabar tggu reaksi.

virus sekarang nie makin mebimbangkan la

13/2/12

sama. menunggu

Semoga pemimpin buat lah ulangkaji sedikit tentang AGE/Rotavirus sebelum buat press conference,jangan main baca aja teks, nanti nampak macam burung kakak tua :P

kes tersedak susu di HSA pon sy x sabar nk tahu apa cerita..

Salam,
Bimbang wabak ini ..tak pernah dengar sebelum ini ... moga diatasi segera ...

13/2/12

Sama2 kita memasak air terlebih dahulu sebelum meminumnya.

sedia menanti demi kesejahteraan

ada vaksin rotavirus ni...
nak kasi anak kite kena byr sndiri kat klinik swasta...

apa lah salahnye kerajaan kasi free je, compulsory cam injek polio semua tu kan....

puncanya air tercemar. beria kata kelantan air kotor, perak pulak yg timbul virus...ada ke kuar kat tv3 ni?

den risau ni,ank buah demam2 muntah2 air...

eh, kenapa saya taktau 'apa2' ni??

13/2/12

JOM GUNA PENAPIS AIR ELKEN.. ;)

dh byk sgt virus2 baru skang ni.zaman dulu walau idup ssh tp takde pulak tersebar virus2 cm skang ni kan...

masih tak ada update news pun -
dah pukul 2 lebih pun....

13/2/12

Tunggu dan lihat.

Anak saya pernah kena, dekat seminggu berkampung kat spital. Memang bahaya jangkitan nih, tapi ada ramai parents yg amik mudah. ROtavirus bley berjangkit bukan pada budak2 sahaja, org dewasa pon sama.

kalau bendanie bahaya n gomen tau plak buruknya aperlah salah masukkan dlm senarai vaksinasi yang bertimbun2 tuh..

kena ada follow up ttg kesnie.nie idak wat propa jew.benda2 yang berkaitan ngan anak2nie penting!

Catat Ulasan