21/02/12

meatworks

Kelakar. Harga lembu tempatan lagi mahal dari lembu import. Lagi kelakar, NFC ditubuhkan supaya rakyat dapat menikmati daging lembu tempatan dengan harga yang lebih murah dari lembu import.

Tapi kelakar di atas tak dapat menandingi lawak jenaka yang ini; Kehebatan harga makanan di Meatworks. Ya ampun!

Ada sesiapa tak faham? Sila google Meatworks untuk pengetahuan yang lebih mendalam. Kadang-kadang, ambil tahu itu perlu supaya kita tak dilabel sebagai 'bimbo'.

29 comments

21/2/12

jap cheqna google

21/2/12

ish, pagi-pagi dah cerita `lembu-lembu dengan lembunya'. pekena kacang menglembu ok jugak ni.

21/2/12

Harga lembu tempatan mahal sebab diternak dalam kondo! ;-)

serius..semua yg dari luar lagi murah lagi dari yg tempatan?kerana apa??kerana mereka mereka itu laa..

Bukan kelakar tapi sakit hati Fara bila NFC bukan melibatkan lembu saja. Itu bungalow di S'pore apa kena-mengena dgn daging lembu?

i know pasal meatworks tu... ada somewhere kat Citta Mall kot...
somebody said, memang mahal....

dr dulu lagi tertanya2 dah napelah harga lembu tempatan lagi mahai...huh!!

21/2/12

okey,,nanti aku gugel ;)

21/2/12

Baru ku tau fara. Ingatkan daging import lagi mahal, rupanya daging tempatan lagi mahal yer. Nampak sgt tak pernah beli daging...ekekekeke...

saya pun sampai sekarang x faham kenapa import itu lg murah dr tempatan...

menu yang barasas daripada daging lembu ngan kambing memang mahallah fara terutama kat restoran mewah. dari cik ina kecik lagi daging lembu ngan kambing kat pasar memang mahal RM17 sekilo kalau tak silap cik ina. cik ina tau sebab cik ina tak pernah beli daging import, takut liat, lagi pun arwah ayah marah kalau beli daging import, sebab dia kata setahun sekali raya kena jamu org daging yang fresh, itu jelah cik ina tau
: ) walaupun masa tu kita org susah masa raya dia mesti nak jamu org sampailah sekarang turun kat cik ina plak : ).

betul...sepatutnya tempatan yg murah..luar negara yg mahal..tapi terbalik lah...

makanan ni bukan terletak pada nilai makanan itu tetapi lokasi ia dihidangkan. misalnya kopi o di kedai mamak tentu tak sama harganya dengan kopi o di hilton.

maaf lupa plak daging kambing fresh lagi mahal daripada lembu, kalau tak silap cik ina RM30 sekilo.

ok..dah tak bimbo..tq kak farah inform..ahah..jauh export daging ke singapore ya negara sendiri pun tak cukup makan daging..hew2..

pelik pelik...dulu pernah involve dalam bisnes daging lembu ni...tapi seingat sy,daging yang diimport dari australia yang mahal mahal...hmm...

tapi if this is true, then there's something fishy going around.

hmm...something to think about for today...nanti balik umah pas keje,nak research sat...hehe

@al-lavendari

Mmg betul Pakcik. Tp klu sy jadik pemilik restoran tu, x sgp rsnye nak jual steak lembu tempatan dgn rege yg mcm lembu laga kat Sepanyol sane...Oh, ya...dgr kaba, bekalan lembu dr NFC kan Pakcik?

=D

@Mr.Clive

Lembu import maybe ade grade la. Lembu Australia yg u kate tu maybe one of the best. Tp klu daging lembu standard biase, harge agak murah sket dr lembu tempatan.

I tak kisah pun if lembu import mahal. Logistic cost and watsoever tu mmg amik kire. Tapi lembu tempatan?...

=(

@NenetPenne (NP)

...mmg mahal. Lagik mhl dr Tony Roma's.

@kakcik

Yelah Kakcik. Lembu siap duduk rileks atas sofa kulit bangsa sendiri. Smbil minum fresh oren. Fuh!

@Kakzakie

Mmg byk yg takde kene mengena...

=(

sebab kita jarang makan daging..
tak mampu rasanya..

heyho!

aritu baru je jengah kat giant, dan pelikssss kenapa lembu tmpatan lagi mahal dr lembu Australia?????

meatworks tu...kalau mati dlu xsempat makan pun xpe...kemain rega

yah...asal eh lembu tempatan pricing dier boleh jadi lebih mahal?nak tau jugak naper...maybe sebab kita kurang production?

@Mr.Clive

Maybe kurang production. Mcm ne nak produce lebih klu loan yg pttnye gune utk invest for feedlot nie dibuat beli condos? Hehehehe...

Well...jom kite jdk Sherlock Holmes versi M'sia nak? Hahah!

=p

22/2/12

epik paling sedih tahun ini....

dah tengok menu yg ada dalma website meatworks

hemmm... iols rasa lah - harga mahal tu
sebab lembu2 kat sana mandi tiga kali sehari - guna sabun lifebuoy gamaknya...

sebulan sekali gi spa untuk segar kanbadan - suapay hasilnya lembu2 yg sihat - dan daging2 yg berkualitu serta segar bugar...

iols rasa lah
kah kah kah

Tanpa Nama
22/2/12

Tunang akak emi keja kt Meatworks 2.mmg die cite harge mknn kt cne leh sembelih leher la.kalo harge steak in rm dkt 100++

24/2/12

Selalu pi jalan2 cari makan tp xpernah tau ada kedai meatworks ni slps dikhabarkan fara

Catat Ulasan