20/02/12

sekularisme

En. Atok, terima kasih kerana entri SEMINAR PENCUKAIAN GST.

Bila bercerita tentang sekularisme, saya teringat Mustafa Kemal Atatürk. Dan saya harap, kepala otak saya takkan sinonimkan Malaysia dengan sekularisme.

Kuatlah wahai hati. Kuatlah!

11 comments

faham tapi tak berapa faham...
Kita buat2 faham je la boleh!


hehehe!

alamak...brief sgt...dive la lebih dalam untuk isue ni...macam setailo aje subject yang tentang secularism.
selalu gak bincang tentang secularism ni....

@Pok Amai-Amai

hahaha soweeee...pagi-pagilah kite patut biarkan otak terus aktif sebab masih fresh...hehe

and your last para tu betol.so,janganlah cetek sgt pabila kita cakap kalau bagi didikan agama,guarantee dorang akan jauhkan diri dari gejala xsihat nanti..

insyaallah fara..fara kuat..

20/2/12

nak cuba `berpura-pura hipokrit'? konon-kononnya kita bukan hidup dalam sebuah negara sekular? apa yang buruknya dengan sekular? bukankah sekularisme juga memimpin kita ke arah kemajuan?

sekular telah lama masuk meresapi di jiwa kita. sehingga kita sendiri tertipu.

kena kembali pada basic.

21/2/12

jatuhnya othmaniah maka naiklah sekularisme..tok pa atatuk itu sampai azan pun nak tukar dlm bahasa turki..

penat jugak kadang2 nak bantu otak agar tak sinonimkan malaysia dengan sekularisme.. (",)

sabo2 lately adajer isu yang buat jantung sakit..hoho

tak faham lah kak ita ne...

Tanpa Nama
29/2/12

secularisme telah menakluki seluruh dunia. setiap negara pengamal sekularisme.

Catat Ulasan