6/03/12

hilang tiket letak kereta

Masuk kali ini, sudah 2 kali kami hilang tiket letak kereta. Kali pertama dulu, saya cuai. Masa itu di Midvalley Megamall. Saya sendiri tak sedar entah mana saya sisipkan tiket. Sedar-sedar saja hilang. Cari bagai nak rak. Akhirnya, pasrah. Terpaksa membayar denda. Bukan sikit-sikit denda. Sekali kena sampai RM50! Sayang duit! Apa boleh buat? Sendiri cuai, sendiri tanggung.

Lepas dari itu sebaik dapat tiket, saya simpan macam saya simpan duit. Tapi entah macam mana, hari minggu lepas memang benda nak jadi. Kali ini giliran suami. Teruja sangat hendak mengambil gambar Aydin sedang menaiki 'kapal angkasa', tiket tercicir pun tak sedar. Sudahnya, apalagi. Pasrahkan sajalah! Nasib baik denda hilang tiket di Sunway Pyramid tak secekik darah macam di Midvalley. Sikit tak sikit pun, menggigil juga nak membayar RM20 macam itu saja. Nak marah pun tak guna kan? Tiket tetap hilang. Takkan datang menyerah diri pada kita.

Pengajaran? Pandai-pandailah fikir sendiri. Kadang-kadang kita jaga macam mana pun kalau benda nak jadi, jadi juga. Betul tak? Kawan-kawan pernah ada pengalaman hilang tiket letak kereta? Kongsilah cerita!

33 comments

sabar aje lah farah..benda dah nak jadi..kekadang kita berhati-hati...tapi dah nak jadi...reda aje...ok..

6/3/12

50rm? Kalau suami tu confirm dah mengamuk tu, huhu. Cam saya tiket semua memang bagi kat suami, dia pegang letak dalam purse..suami tak caya kalau tiket bagi kat saya, hehe..setakat ni tak pernah hilang lagi..

Cerita kakak bukan kakak yg cuai tapi abang. Makan di Puteri Pan Pacific parking di Metro sebelah. Bila nak balik boleh dia kata ticket org tu tak bagi masa masuk, sambil tu cari seluruh kerta dan wallet memanglah tak ada. Nasib kakak baik sebab supervisor metro dan selalu nampak abang so dia charge biasa saja...

6/3/12

Assalamualaikum Fara

Alhamdulillah
belum pernah kena lagi
sebab jarang pergi ke mall2 he he

6/3/12

takat nie mmg tak pnah lagi le kan..tapi klu hilang mmg tak leh buat apa le dah sndiri cuai :( anggap jek ada hikmah disebaliknya..hehehhe

Hilang tiket xpe lagi kot, kalau hilang duit????huuuu jelaa.

tak pernah kene lagi...

saya selit sekali dengan ic~~he~~

dah kena bayar zakat nie...hehehe

dah nak hilang..nak buat camne kan..

bayor je lah...

6/3/12

dulu kawan keje punyala khusyuk berckp kt dlm phone smp kat tol dia tak amik tiket!! waa..apa lagi budak tol tu kira dr bukit kayu hitam ke jln duta la..padehal kitorang dr subang jaya exit jln duta je..ermm..apa nak wat.sian punya pasal..hulur la gak kat dia..

seingatnya tak pernah berlaku lagi...harap2 tak kan berlakulah...20-50 henggit tu..mahallllllll...

mmg pun kak.ratu pnh kena 2 kali kat jusco.mmg tak perasan n tak igt langsung lak pastu tiket se tu letak mana.skang ni dpt tiket trus simpan dalam kocek khas dlm wallet.berasingan ngan duitla...

hilang tiket kereta mmg tak pernah lg..mmg jaga betul2..tp btul kata akak, simpan camana pun kalau dh nk jadi, dia hilang jugak... =.=*

Tak pernah lagi. Simpan tiket macam simpan nyawa. Takut. hehe

6/3/12

hilang tiket parking x pernah tapi hilang tiket toll adalah. biasa klu bayar tol cuma 1.80 je oleh krn hilang tiket tu kena denda rm 75..peh..smpai gaduh dgn suami sbb tuduh menuduh..:)

Denda hilang tiket parking mmg mahal. Tu pasal ambik aja tiket, saya masukkan dalam wallet terus.

Hope wallet lah tak hilang pulak! haha

setakat ni belum pernah jadi lagi, selalu terus letak tiket dlm handbag...insyaAllah selamat..

6/3/12

pernah sekali..kat shah alam, apa ntah nama mall tu. geram betol..

sejak tu mesti simpan dlm purse, takmo main selit2 dlm poket.

6/3/12

org umah sy penah hilang coin chip kat pertama kompleks..kena denda RM30, kalo x silap...sampai skang dia fobia nak simpan tiket parking...hahahha

6/3/12

setakat ni suami tak pernah hilang kan lagi..
kalau saya yang simpan mungkin hilang..ekekekek

6/3/12

tak pernah jadi lagi..selalunya memang terus letak dalam beg

6/3/12

kalau hilang tu satu hal, dah memang salah kita yang cuai.

macamana pulak dengan pengendali yang taknak bertanggungjawab. awal-awal lagi dah letak sign "pihak kami tak bertanggungjawab atas segala kerosakan atau kehilangan harta benda bla bla bla..."

woi, aku bayar sejam rm2 ringgit un untuk apa? cover diorang punya bil elektrik? sepatutnya mereka adalah pihak yang akan dipertanggungjawabkan kalau berlaku sesuatu sebab harta kita tu diletakkan di dalam premis mereka dengan bayaran tertentu. sedut...!

x penah hilang lagi

tiket mmg sy yg simpan salunya dan sy akan jaga mcm jaga anak sendiri :)

6/3/12

Selalunya kalau benda dah hilang kita selalu kata..Kalau lah gitu... kalaulah gini...

Tapi kadang-kadang kita dah cuba pastikan ia simpan elok-elok.. pun boleh hilang..

Masa kita dah tak mau cari... Hah... ada sini rupanya...

Duat denda dah bayar...Rugi--rugi..

WuMing nasib baik... setakat ini tak pernah lah lagi hilang tiket tol atau tiket parking...

phewww nasib tak kena lagi...hahah...tension jugak nak membayar duit tu untuk tiket yang sepatutnya harga rm1 lebey je...

sabar eh...sabar...heheh :P

Tiket tu kertas sekeping, kecil pula......kalau hilang, mmg patut pun. Kita oeg pernah alami sekitar kl dulu. Cari bongkar abis satu kereta. Tiket mmg tinggal dlm keta tp ntah mcmna boleh terbang masuk bwh kt gear....huhu....mcm2 kaedah kita guna utk jolok keluar n akhirnya selamat duit kami yg sesak masa tu....hehe..

6/3/12

BELUM PERNAH LAGI HILANGKAN TIKET..

7/3/12

Alhamdulillah...tak pernah kena lagi. TU lah fara, kekadang bila kita terlalulu berhati2 pon bley hilang jugak, benda dah nak jadi kan.

Biasa sy tiket parking kereta letak dlm walet, tp bkn kat tmpt simpan duit takut nnt keluar duit tercicir pulak tiket tu... Letak dlm kereta kat bwh dashboard pun boleh jgk kan... Tak pernah lg experience hilang tiket... Next time kena be careful :)

seumur hidup baru 2x????perh!!!!! tahun nie je gua dh ilang lebih 4kali...thn lepas aku rs lebih 10X kot..aku mmg xpandai pegang tiket parking!!! AKU BENCI PARKING!!!!!

bila fara bercakap bab hilang tiket kereta cik ina teringat yuyi, dia selalu kena marah pasal tiket, mana taknya suka letak tiket tu merata-rata, time nak bayar nanti mulalah dia selongkar beg. yuyi ada gak pengalaman hilang tiket, sekarang ni InsyaAllah tak de kot sebab dah kena brain wash ngan cik ina.kui kui

13/3/12

he...sya pun pernah ada pengalaman hilang tiket parking di Midvalley. Menggelabah juga mcarinya. Akhirnya RM20 melayang begitu saje..huhu

Catat Ulasan