23/04/12

manic monday

Semalam, saya merungut pada suami; Arghh! Esok dah nak kena pergi kerja! Cepatnya Sabtu Ahad! Dan suami pula cuba menyedapkan hati; Tak apa. Seminggu saja lagi. Saya pelik; Seminggu saja lagi? Bukan setiap minggu pun I kena pergi kerja ke? Lainlah kalau I budak sekolah. Menunggu minggu cuti. Suami ketawa; Maksud I, seminggu saja lagi nak gaji. Sekurang-kurangnya ada motivasi.

Mmm...gaji atau tak, saya sememangnya sangat bosan dengan rutin kais sebulan untuk bekalan makan sebulan. Tapi nak tak nak, saya wajib menghadapinya. Bukti? Saya sudah berada di pejabat pada ketika ini! Kawan-kawan, selamat menghadap hari Isnin lagi. Jom layan lagu The Bangles. Bolehlah untuk sedapkan hati.

Manic Monday

Six o'clock already
I was just in the middle of a dream
I was kissin' Valentino
By a crystal blue Italian stream
But I can't be late
'Cause then I guess I just won't get paid
These are the days
When you wish your bed was already made

It's just another manic Monday

I wish it were Sunday
'Cause that's my fun day
My I don't have to run day
It's just another manic Monday

Have to catch an early train

Got to be to work by nine
And if I had an aeroplane
I still couldn't make it on time
'Cause it takes me so long just to figure out what I'm gonna wear
Blame it on the train
But the boss is already there

It's just another manic Monday

Wish it were Sunday
'Cause that's my fun day
My I don't have to run day
It's just another manic Monday

All of the nights

Why did my lover have to pick last night
To get down?
(Last night, last night)
Doesn't it matter
That I have to feed the both of us
Employment's down
He tells me in his bedroom voice
"C'mon honey, let's go make some noise"
Time it goes so fast
(When you're having fun)

It's just another manic Monday

I wish it were Sunday
'Cause that's my fun day
I don't have to run day

It's just another manic Monday

I wish it was Sunday
'Cause that's my fun day
It's just a manic Monday

33 comments

23/4/12

saya gaji rabu~keh keh~~

*kebetulan sebelum saya baca entri mommy saya tengah siul lagu manic monday~~

23/4/12

Pagi ini kakcik buka pintu pejabat seawal 6.15 pagi!

Jom kitya mengadapa hari isnin ni bersama.. dan lagu tu sedang berlegar dalam kepala akak.. he..he..

Sy yg x kerja ni pon bosan kalau isnin smpi sbb nak kena bgn awal siapkan anak dan suami HEHE.


Tp sy rs kalau sy masih kerja mcm dulu mesti akan lg tmbah bosan.


Xpelah fara, cuma ingt satu aje. Sekurang-kurangnya kita masih diberi nikmat kudrat oleh Allah, masih diberi kekuatan anggota utk bekerja. Kalau Allah tarik balik nikmat tu - mgkin kita lg bosan sbb x mampu buat apa-apa.

Kais sebulan utk guna sebulan ye Fara... malam sabtu lepas ada banker buat ceramah kat masjid tempat kakak dia kata dapat gaji simpan dulu baru lebihan utk diguna. Lepas tu ada satu pakcik kata "Habis kalau yg nak diguna pun tak cukup apa yg nak disimpan"....

Teringat plak lagu 60an "Never On Sunday"....

...kat pejabat pun online....dah zamannnya gitu, kang kata macam-macam lak...ketinggalan zaman le...hhaaaiiihh!!!

23/4/12

exactly..memang kadang2 boring sangat dengan rutin tiap hari...

23/4/12

haha, kan...cepat betul hari isnin..buat rutin yang serupa je, boring tapi tetap kena ngadap, so meh la kita ceriakan hati kita bak kata suami awak, nak gaji dah..tapi bila fikir, jap je dapat duit gaji tu pastu lesap bayar utang, tak motivasi gak, huhu

rindukan saturday & sunday!argghh..

Ini sindrom yg biasa di alami oleh manusia yang sudah masuk perangkap Rat Race.

Mari cari jalan keluar dari perlumbaan tikus ni..

23/4/12

hehehe,kebiasaannya memang hari isnin memang tersangat rasa malas untuk kerja..tapi begitulah satu perjalanan sebuah sketsa kehidupan...;)

23/4/12

ahai, tunggakan 4 bulan yahooo

23/4/12

Assalamualaikum Fara

tang seminggu lagi nak gaji tu yg sedap didengar...he he

mood pagi senin sokmo kelabu asap....
hik hik hik

23/4/12

sama lah kita..
kejap je dah isnin

selamat bekerja k.fara..
happy monday!:)

23/4/12

SEMATKAN DALAM HATI BAHAWA APA YANG KITA KERJAKAN INI JUGA MERUPAKAN SATU IBADAH..

23/4/12

Saya EL kerana malas..boleh?? Hahaha

23/4/12

gaji baru lagi dua hari..tapi walaupun naik..pasti belum mencukupi...itulah hakiki

23/4/12

mmg itu yg selalu saya ckp masa bkerja dulu..saya ckp kat asben ish..bosannya nk keje boringnya ngadap muka2 yg sama kat tmpt keje..stress yg sama dan lain2 lagi..then saya ckp untung asben sbb dia jmpa pelbagai jenis orang...pelbagai jenis kerja..

then asben akan kata : selagi kita buat keje ikhlas apapun kita buat kerana Allah takkan rasa bosan n jelik shingga nyawa kita di ambil..hehehhe saya pgang kata2 tu hingga dah jadi SAHM ;)

tapi yelah kita mnusia biasa..dok umah ni pun kdg2 bosan gak ;)

baguslah hubby u, kasi motivation kat wife dan i pun ikut termotivasi wlupun tetap sekelumit bosan... huhu

best lak layan lagu lama...

sentap dengan kata2 kamu itu...bosan rasanya.

Org keje office takpe jg, kami yg surirumah ni.....laaaaagi bosan. Sama je sabtu ahad sampai isnin. Nasib baik akk ni pandai menaip. Bosan tunggu gaji hujung bln, jom kita bisnes fara.

mungkin bukan hari ini tapi mungkin di lain hari ....ada hari yang di tukarkan...sabar yer...hehe

23/4/12

cari rezeki itu ibadah..satu motivasi.

tapi bak kata suami saya..byk mana pun motivasi, rasa malas nak mulakan hari bekerja tetap ada! ^__^

bilo gaji mmg semangat nyer lain macm sikit...:)

rutin kehidupan kan? :)

bila piki tang gaji tu baru la bersemangat sikit nak gi kerja...

kakain pun mcm malas jer tadi nk gi kerja tapi minggu lepas asyik cuti jer...

Ye. skrg tgh monday blues. manyampah betul.

farah kak ita suka kais sebulan untuk bekalan makan sebulan tu...ada kena mengena dengan kak ita tu..bila nak abis hutang ne pening kepala juga setiap bulan...

itu kalau boleh makan smpai ujg bln..kalau yg blum ujg bulan pun dah semput2 mcm sy ni? haha sib baik ada mesin atm lalala (tp ujg bln ttp kena gnti blk)

Minggu gaji semangat gi kerja....

12/5/12

Dulu penah merasa semua ni. Harap fara tabah

Catat Ulasan