20/04/12

penglipur-lara

Saya kagum dengan pencerita. Bukan mudah untuk masuk ke dalam dunia fantasi yang direka sendiri. Susah! Memang susah. Saya sedang mencuba. Tapi adakala, saya terbawa-bawa. Seperti saya mengalami semuanya.

Heee~

20 comments

20/4/12

Baca catatan Fara ini, tiba2 kakcik rasa nak pergi kedai buku - cari novel! :)

(Kakcik cuti hari ini, tapi rasa sunyi pulak duduk sendiri walaupun kakcik suka pada kesunyian. Entah apa-apa, kan? ) :)

Tak semua orang boleh jadi penglipurlara..kerana tidak mudah untuk merayu orang supaya menadah telinga untuk mendengar cerita...akak suka tonton wayang kulit sebab pak dalangnya adalah penglipurlara yang sangat berjaya...

20/4/12

Bukan kamu pencerita juga ke? hehe

Aydin punya alam fantasi yg hebat tau Fara... apalagi bila dia menonton tv... tak percaya cuba tanya dia...:)

20/4/12

saya tak pandai bercerita, depan suami pun hanya jadi bahan lawak je.

Perlukan imaginasi yang luar dari fikiran, tu yg susah tu.
Kak pb pun suka bawa diri sekali dlm penceritaan apa pun yg kak pb baca atau tonton. Feeling mcm artis gitu.

20/4/12

Assalamualaikum Fara

Insyaallah
kita antara pelipur lara kepada keluarga kita

itula pencerita yg hebat..kalau dia boleh masuk ke dalam dunia penceritaan..sbnrnya sy kagum gak dgn pelakon..kdg-kdg sy terfikir..ada tak diaorang mengalami krisis identiti

imaginasi mereka sangat tinggi..bukan mudah untuk mengimaginasi sesuatu fenomena

sama lah kita :)

Masa sekolah dulu, ada sorang rakan sekelas perempuan yang kami panggil PENIPULARA sebab dia suka mereka-reka cerita pasal kehebatan keluarga dia, kehebatan pakcik dia dan banyak lagi. Kitorang semua dengar dan layankan je, but never did we confronted her. Antara cerita yang paling epik adalah dia bagitau yang Nicol David call rumah dia suruh masuk Sekolah Bukit Jalil cepat-cepat. Oh dia memang budak sukan (acara lari lompat pagar). Tapi takat-takat wakil negeri to Sukma je. Tu pun bukan sampai final.

saya pun tak reti. tak pandai lgsg.

Sebab tulah kalau kak ani baca buku cerita, tak boleh berhenti selagi tak habis cerita. Seolah2 kita sendiri masuk ke dalam alam tu.

saya pernah berangan menulis novel sendiri..tapi saya ni tak pandai nak berimaginasi..

As salam Fara,

Saya suka bercerita, pot pet pot pet...hehehe... maybe org pun xsanggup nak dgr...huhuuuu ;p

20/4/12

mereka tu semua ada bakat semulajadi..anugerah Allah.

tapi kalau takde bakat, masih boleh diasah..cuma lambat sikit la kan.

*tulis blog pun salah satu cara asah bakat bercerita yang ada 'feel' apa..

Kena ada daya khayalan yang tinggi..hehe

saya pun penglipurlara tapi tanpa imaginasi sebab cerita saya tntang kejadian hari-hari. tak caya gi baca blog saya. hehehe

kamalfnd
22/4/12

Penglipurlara berkhidmat untuk menghibur jiwa yang lara. Awak tak perlu lara2. Saya pun baca blog awak gak :)

kamal fnd hashim

23/4/12

pencerita berfantasi dengan realiti,menjadikan setiap yg melihat@mendengar bagai terikut sama dgn suasana...

Catat Ulasan