21/05/12

oh my english

There's a several reason, why we should make English as our daily language; 
  • English is an international language that we should dominating.
  • To expose Malaysia (or Malaysian) to the eye of the world.
  • When Bahasa Melayu has no bright future to be introduced to the world (Guys, please don't take it  serious)
Wake up Malaysian! Let's build confidence to speak English in public!

Oh My English! is an educational television program that aired on TVIQ 610 channel. What’s more fun when able to learn something without having to feel depressed? English language should not be a burden. Right?

23 comments

21/5/12

still tak berapa nak confident nak speaking walau pun saya rasa kalau menulis tu ok dah..hahaha...

Oh My English...
cara yang mudah tuk belajar English..
dalam cara yang menghiburkan.. :)

21/5/12

Yes no alright thank you. :)

alamak....
macam ni kena pergi kursus bahasa english la.

aku bukan hebat pun bebahasa english ni. (kurang guna dan praktik)

i loike oh my english!

Akak bantai/tala/taram saja cakap BI sebab kalau nak tunggu pandai dan perfect in grammar, memang tak akan pandai sampai bila-bila. Tengok saja contoh budak-budak cina, depa cukup confident walaupun broken language...jadi kita pun perlu guna kaedah itu juga. Kalau ada peluang belajar ke luar negara itu kira bonuslah kan. Dan kalau ada peluang bercakap dengan grammar yang betul, teruskan. Diri sendiri juga yang untung... setakat ini kalau terpaksa 'lepak' di negara asing rasanya boleh survive lagi kot...hehe

pandai bahasa inggeris satu kelebihan..

tp sy masih berharap bahasa melayu lah yg akan memperkenalkan bangsa ini ke mata dunia bukan bahasa lain :)

21/5/12

and why don't we put up an English entry everyday then? huhu..

Kalau company tempat kerja kakak sekarang satu syarat wajib selain pengalaman mesti boleh bertutur/menulis dan memahami inggeris. SPM pun tak apa...

Yup u re totally right kak Fara!

saya setuju kalau kita digalakkan berbahasa Inggeris utk point kedua tu.tapi saya pantang btul dengan english yang dimelayukan.

contoh
complete jadi komplete
study jadi studi

banyak lagi la

(bila nak tulis ni contoh semua kabur, kalau tak selalu je nampak kat iklan)

21/5/12

i loike. i heart english. muhahahahaha, i promise to change that sentence. haha

21/5/12

aku pun layan ni ahad lepas.anak aku pun suka..tp sayang..siaran hari ahad,anak aku kat kelantan sekolah camner nak layan.aku harap ada ulangan

bagus tu..kak ita pun tak reti juga..he..he

still learn to improve my english..

ticer, please chop my paper. ~ahahah

21/5/12

belum berkesempatan tgk lagi rancangan ni...

dak Kakak suka tengok rancangan tu.. lepas tu akan ada soalan2 yang dia tak faham tanya pada ai.. at least tak semua rancangan dalam astro tu melekakan.. ;)

gagap2 la speaking..tulis pun caca marba..tapi tetap suka belajar bahasa inggeris :)

21/5/12

kena bukak kamus la entri ni... saya tak fasih inggeris

bila dah bekerja nih baru la english improve...kalo tak dulu time belajar my english agak teruk...huhu

I'm in the well and I hope you're in the well too .. hehe !

agreed with lady winsor's comment

- the end -

hehehee

Tanpa Nama
21/7/12

Shillalas*


oh my english memang best..tontonlah pada hari ahad okey..

Catat Ulasan