4/06/12

bebas lampin




Hari pertama melatih dia bebas lampin, fuhh! Tak tergambar kelam-kabutnya! Masuk hari ke-3, Alhamdulillah! Tak lama lagi boleh jimat duit!

33 comments

oh dah boleh dah? bagusnya..sy latih zikry haritu kecundang sbb sy pitam zikry asyik nak gi toilet..asyik ckp nak poo pdhal nak main airr

lepas ni takde lagilah bontot tembam yang ada lampin. :D

lega sikit .. tapi belanja lain pula akan menyusul !

kereta remote control
skate board
sepitol dll.

4/6/12

zara pun dah bebas lampin tapi jenuh gaklah nak melatih dia, even sampai sekarang pun masih terbabas lagi, so redha dan redah jelah..geram nengok aydin, comell

hehehee comels.kena ajar dye bagitahu bila nk kencing lah eh.hhehe

4/6/12

aydin dah bebas lampin..wa...bestnya. mak ahmad takde masa lagi..eh, aydin pun ada patung turtle? hehe

Bagus Fara... mula-mula memang agak kelam-kabut sikit sebab asyik nak tanya dia nak buang air ke tak tapi nampak Aydin ni cerdiklah... Tengok tu tayang gigi bukan main hihi...

4/6/12

baru2 nak latih ni mmg penat sikit kan..

geram dengan dia.Comel...

**salam kenal

comel banget si aydin ni!

minggu pertama bebas lampin - memang kena hati2 dan selalu tengok...!

bestnyer dah bebas lampin. Sitwin masih nak pakai. Sampai nagis2 nak pakai lampin. huk3...

fotogenik juga budak aydin ni ye.

dah boleh tambah adik ni...

Muka puas tak pakai pampers. Ke muka happy sebab dpt mainkan mommy dia, yg asyik duk pesan, nak wee wee bgtau ye Aydin, nak poo poo bgtau ye. Ahaha

Cabaran tuh.

4/6/12

yey..aydin da makin besar..saya pun nak bebaskan atiqah dari lampin lepas cukup 2 tahun minggu depan..hehe

Totally bebas? Anak saya mula bebas lampin ketika usianya nak masuk 3 tahun..tapi malam2 tetap kami pakaikan drypers takut terbabas kencing..;)

cepatnya farah...sebaya arisya kat si aydin ne kan...arisya pakai lagi saiz M lagi..walaupun 2 th dah...jimat lah farah...

4/6/12

haha, dah besar dah dia. pandai dia save kan duit mama. nanti upah gula-gula (gigi dia cantik)

Ya Allah...comel nyer kamu! :) gerammmm auntie!hihihii...

Anak2 CiM bila nk masuk 3thn je kami dh latih bebas diapers. Tp sblm tu CiM dh pkaikn pushup pants, so diorg dh boleh buka sndri pushup pants klau tesasa nk 'wee wee'

4/6/12

MEMANG KURANGLAH SEDIKIT BEBAN MEMBELI LAMPIN PAKAI BUANG.. :)

4/6/12

wahhhhh.. tahniah laaa..

tp bila nak jalan jauh2 kena laa pakai lagi kan..

ema pun tgh latih si adik...time ema tak kerja bolehlah latih..time duk rumah pengasuh...kena pakailah..huhuhu..memang menjiimatkan duit..

rasa lega bila anak dah bebas lampin.. takpe.. sabarlah.. mula2 memang kelam-kabut, nanti bila dia dah biasa ok dah tu.. ;)

4/6/12

tahniah..anak aku dua2 masih berlampin...teruk den...

mula2 memang susah.. jenuh mop je.. lama2 dah ok.. tau2 dia dah pandai basuh sendiri.. (tapi was2 bersih ke tak) :)

wah, tahniah aydin dan mamanya...fara train awl mcm ni bagusla.. selain jimat, boleh bt aydin ni lebih pandai nk uruskan dirinya.. sya plan train naim tak pakai pampers lepas raya nati...

entry camni mmg nostalgia. teringat membebaskan aiman dari lampin masa kecik2 dulu. Kelakar gak. hehe.

4/6/12

tahniah aydin..
aku belum lagi ajar si kecik hajar ..takde masa.hehe,mmg jimat la

4/6/12

comeynya dia!!! ohhhh comel sungguh!! dah jatuh kasih pulak ni..
besar nanti jadi anak yang soleh ya sayang! =)

aydin skrg brpa umur ek?

bebas lampin
bebas hancing di tilam :P

4/6/12

Assalamualaikum Fara

Alhamdulillah
boleh simpan duit......untuk adik pulak..he he

Fara cik ina ada petua nak bagi anak tak moh pakai lampin, senang je petua ni. layan anak kita macam orang dewasa , nanti anak kita cepat matang, ajar dia ambik pakaian sendiri , segala-galanya sendiri .cubalah : )

Catat Ulasan