18/06/12

jerebu datang lagi!

Isnin datang lagi. Hati saya sangat rapuh untuk bersemangat waja. Lagi-lagi tekak perit. Badan lemah. Sakit-sakit. Gara-gara dehidrasi dek cuaca panas dan jerebu. Nasib baik saya sedar diri, minum air banyak-banyak. Kalau tak, mesti ada yang sinis dengan saya sebab MC hari Isnin. Kan?

Tak nak cerita banyak. Sakit tekak. Perit otak. Jari pun malas hendak menghentak. Sebenarnya saya nak belanja kawan-kawan makan nasi lemak kuah kari. Jom!

28 comments

minum air masak bnyk ye...

jerebu datang lagi
my son dah start batuk2 tak henti2
risau iols!

saya nak cutiiii sbb mr hubs cuti israk mikraj hari ni... malas je nak bgn gi kije hr ni tgk mr hubs sedap berdengkor... sobs!

saya rasa nak demam. sreeehhhhhh!

sama situasi kita tapi KC add-on menyampah dgn jalan jem yg melampau pagi ni.

18/6/12

Kakcik pun rasa nak MC je ni.. selsema dan tekak perit.

get well soon kakak...
minum air banyak2 tau..
adik pon dah pecah2 bibir nih..

kita org pompuan kalau dah tak sihat pun mesti nak kena buat keje kan.kalau tak keje opis dok umah pun...still kena bangun gak buat keje.susah nk dpt rehat yg sebetul2 rehat.moga akak cpt sembuh ye.mkn ubat tau :)

18/6/12

bestnya kalau dapat tidur sekarang.

18/6/12

saya pun macam nak MC je..bukan sebab tak sihat..sebab malass.. harghhh!!

Tengok berita agak teruk juga jerebu di sana. Bimbang anak-anak Fara. Mama yg perit tekak tak apa jgn Aydin...

jelebu byk mendatangkan masalah...

18/6/12

mana ?nasi lemak kuah kari?

18/6/12

Take care. Kat cyberjaya ni pon sama...jerebu. Dah lah dok kat site. Dgn habuknya lagi.

betul tu farah..kena minum air yg banyak....

farah kak ita tak tahu cas dia berapa coz tu kelinik panel opis...ok lah kak ita scan,bagi folid asid dan minyak ikan 30 biji untuk makan..biasa harga yg MQA tetapkan tak lebih rm70.kalu lebih kak ita kena bayar...

yuppp panas betul, alamat bil tnb naik ler bulan ni, ekon sepanjang hari, pastu dah dekat ramadhan tentu mencabar kalau cuaca panas macam ni kan,.. anak akak plak sampai gusi berdarah, kesian tengok dia..

18/6/12

minum air masak byk2 sgt kan fara..selalunya kat melaka teruk tp takde lak kena jerebu..

18/6/12

aku risau jerebu ni akan buat asma attack anak2 aku balik...harap takde apa2 lah...

bertabahlah!!....bila jerebu kena jaga kesihatan...

nasik lemak kuah kari..ala sy puasa hari ni..hehe..santapan minda yerr dokk

Get well soon.

nasi lemak kuah kari? perghhh, meleleh air liur... sesuai makan time jerebu2 ni kan.. hehe (",)

budak2 la paling dirisaukan bilo jerebu teruk nih kan...

sama2 kita jaga kesihatan, air masak jgn lupa minum dari kadar hari biasa

Bil akk bulan ni hampir 200 hengget..

18/6/12

ALHAMDULILLAH.. DI MELAKA TIADA JEREBU..

mmg sesak nafas tgk udara lately..malas jenjalan luar sbb udarapun tak segar

visibility teruk tahap dewa punyaaa! !@_@

Catat Ulasan