11/07/12

nuffnang: dari glitterati ke ordinary


Sebenarnya, sudah hampir 2 minggu saya ada masalah dengan status Nuffnang. Tak apa. Saya sabar menunggu. Bila dah ok, mungkin saya boleh buat tutorial berkenaan status Nuffnang (perasan). 

Saya sedang menunggu jawapan kedua. Kenapa dan bagaimana?

Mmm~

29 comments

status nuffnang saya gliterati tapi tahun ni takde langsung BE...camner tu

Aku pun tak faham tentang nuffnang ni.....orang buat aku pun buat, tapi orang lain dapat BE tebal, aku nipih je. Nanti ko tunjuk ajarkanlah aku yek!

11/7/12

kenapa jadik cam gitu eh? takpe..sabar eh, g hantar ticket kat nuffnang la, tanya diaorang..

11/7/12

cheqna x leh nak keluarkan duit nufnag sebabnya nama tak letak binti just ltk bt..huhuhu

11/7/12

Katanya status glitterati itu akan ditarik kalau kita menyiarkan iklan dari penaja lain. Kakcik pun tak faham sebenarnya.

Sama. Macam mana tu? Kasi tutorial sikitttt.. tehee

biasanya nuffnang cepat je reply lps kita hntr ticket...sabar2

aah tak blh ada iklan lain.ila pun ordinary je sbb ada advertlets kt blog selain nuff

11/7/12

dear, cepat2 check ngan nuffnang, bila status dah bertukar ke ordinary, income ko kena potong, elok2 dari 25 sen dia akan jadi 10 atau 15 sen saja setiap kempen...BE pun susah nak lekat kalau status ordinary tu...kalau hantar email kat nuff, cepat je dorang reply...aku nak tahu jugak apa sebab status ko boleh bertukar ni...lama pulak tu...

hopefully status ko cepat pulih...

nuffnang ni mmg aneh..sy pon malas nk ambil kisah sgt..thn lps sy x penah dpt BE walaupon sentiasa berstatus gliterrati..


tp thn ni nuffnang baik pulak dgn sy :)

11/7/12

Kalau letak iklan pesaing..status bertukar. kalau iklan BKN pesaing..takde hal. Itu yg saya faham.

11/7/12

kalau status bertukar,mesti ada yg tak kena..

atau ada siarkan iklan dari pengiklan lain.

rajin2 update bio kita kat nuffnang ya.

11/7/12

@cheqna

rasanya boleh betulkan

11/7/12

cepat tulis ye
aku nak baca..

boleh main tarik2 eh???
iols pun nan hado aje nuffnang tu....

tp x nmpk iklan pon kat blog akk.

aku kurang arif pasal ni

yana dah 2 kali kena..kali pertama sebab ada link blog yg da tak aktif msh register kat nuff..2nd sebab takde sebab saja2 dia jer..haha..sebab lepas emel diorang 2hari lepastu terus ok..takde reply pun emel kita..hoho

pun tak pasti status kita

sbb dah jarang sgt buat n3 :)

KC penah dgr apa yg kakcik komen tu tapi tak tau la kesahihannya.

KC so far tak da lak masalah camtu. Glitteri dari dulu sampai kini.

kak ita tak reti pun bab-bab ne..duit pun ciput sesangat rm4 aje...he..he..org lain banyak dapat...tak lah kisah sangat...tapi kalu dapat alhamdulilah lah kan farah...

11/7/12

hurm..saya punya tak check pun..

x faham juga...sila beri tunjuk ajar...sy mengikut je org letak...ahahah

harap masalah dapat diatasi dengan jaya nyer...amin...

akak langsung tak tau nak cek BE tu berapa...gliterati tu apa, yg akak tau, beberapa bulan lalu ada beberapa sen dan beberapa hari lalu depa invite ke bloghopolis..bye bye je la jawabnya...

12/7/12

saya gliterati tapi hampeh takde BE ke apekebenda yg org duk citer tu. tak paham pun ye jugak

kene hantar tiket pertanyaan kat diaorg!

12/7/12

Dah dpt jawapan ker blum? Nak tau gak nih.

dulu pun pernah gitu...tension giler @+@

Catat Ulasan