5/07/12

putus cinta

I believe kie kaketa ano hi no yume 
itsudemo te o kazashi mamoru 
wasure nai 

Dulu masa zaman putus cinta, saya asyik saja dengar lagu Believe. Lagu yang menaikkan semangat. Lagu yang menyah rasa sepi. Dan saya percaya, akan ada yang sudi menyintai diri ini. Orang dulu-dulu kata kalau 44 kali kita kata kita yakin, pasti perkara itu akan terjadi. Insya-Allah. Kalau diizinkan-Nya.

24 comments

5/7/12

pembetulan, MENCINTAI bukan MENYINTAI. kata asalnya CINTA dengan imbuhan `men' dan `i''. heheheee...!!! feeling pulak kau petang khamis ni!

5/7/12

saya sering ada masalah keyakinan diri..

5/7/12

InsyaAllah...

@SM

Peh...terpukul aku. Wahahahaha! Betul la kan? Mane de menyintai. Shud be mencintai. Tapi menyintai pun ada dlm kamus melayu tau....

amin,..

tapi mmg kan.. 44kali kita kata.. selalunya pasti terjadi, sbb tu kalau y buruk2 orang tak kasi cakap berulang2..
macam tiak nama y tak baik contohnya....


salam 15 syaaban buat kamu fara....
miss u

Insya Allah ~

5/7/12

alamak, apa makna perkataan SINTA ni? ini sesuatu yang baru. tolong share sebab serious shit aku tak tau kalau perkataan ni ada dalam kamus. nak cari malas pulak... :-p

5/7/12

Tu lagu Omputih ke lagu Jepang?

(mood = mamai)

:)

5/7/12

aku pulak..setiap lagu ada cerita
watak pulak yg berlainan.kah kah kah

i believe....
sedap lagu tu? tak pernah dengar la

saya tertarik dgn pengkomen atas ni.hehehe.xpasal2 bukak kamus pulak.hehehe

5/7/12

InsyaAllah patah tumbuh hilang berganti

Allah tarik hari ni esok DIA bagi yg lebih baik... tak gitu ^_^

@SM

Mane de sinta. Menyintai tu stil digunapakai dlm cth ayat dlm kamus. Tapi klu cri cinta, mmg takde istilah menyintai. Eh, ko phm tak mksd aku? Tapi walau apapun....thx sbb betulkan aku. Pas ni, aku tak gune menyintai la. Guna yg betul.

=D

5/7/12

mencinta - ayat baharu

lagu jepun sy tahu first love je, utada hikaru

@SM

Abaikanlah.
Mencinta tu yg betul.
Heeee~

oh.. ok ai takleh komen sebab dak Adik ganggu.. uwaaaa... asal nak komen je dia mesti tanya 'ibu, tu kawan adik ek..' (merujuk kepada header blog Fara tu..)

5/7/12

UUIITT.. LAGU APE TU.?

Insya Allah jika kita yakin....

5/7/12

baik, mulai hari ni.. kita akan yakin dengan lebih kuat lagi yang saya pasti akan mempunyai anak suatu hari nanti! InsyaAllah dengan izin tuhan... =)

suka baca komen2 awak la! buatku ceria!! =D

5/7/12

kira ni lagu yg ada nostalgia lah ni..^_^

yup..i believe!!! :)

sy dulu tak berapa yakin, ada ke org boleh terima sy?

skrg yakin 100%!!

ada hikmahnyaa...believe? sapa yang nyanyi?

Catat Ulasan