29/11/12

harimau malaya - perasan bagus!

Terlalu ramai yang rasa dirinya sangat bagus. Tapi kalau tak rasa diri itu bagus, bagaimana pula hendak membina keyakinan diri. Betul tak? Tapi kalau sudah rasa terlalu bagus hingga timbul riak dan takbur, jenuh juga kita nak menghadapnya. Kalau ditegur, tersentap pula. Kalau tak ditegur, meleleh darah keluar dari mata dan telinga. Tapi begitulah manusia. Rambut memang sama color. Tapi hati berlainan rupa.

Mulut manis. Senyum manis. Terlebih baik. Terbanyak tolong. Spesis manusia seperti ini adalah ketakutan maksima saya. Takut nanti termakan budi, dibawanya sampai mati.

Siapa kata saya boikot Harimau Malaya? Hati tetap berdebar. Hati tetap gundah. Hati tetap gusar. Maka, sahihlah! Kemenangan Harimau Malaya bukanlah kerana bernasib baik; Juga sudah tidak relevan untuk digunakan pakai!


26 comments

29/11/12

sy doakan Harimau Malaya menang, nanti boleh dapat cuti.

As salam Farah,

Saya kurang minat bola! Pernah ckp dgn hubby (dia peminat & pemain bola tegar)... What a stupid game on earth! 22 peoples on field are chasing, scrambling & fighting for one ball! Dan dia marah! hehehe...dia tahu saya bergurau ;)) Saya juga selalu menjadi peneman setia die ketika ada game di padang w/pun sungguh saya sgt boring! :)

Berita ttg kematian arwah ayah Wan saya tahu dr kwn rapat dia di FB...

29/11/12

HM sentap sebab bas kena kepung dgn penyokong...hehehe...

Saya tgk game dah separuh masa kedua. Sebab klo tgk bola memang berdebar² lah.

yang pasti harimau malaya dah buat yang terbaik..

29/11/12

dikatakan jangan kejutkan harimau yang sedang tidur. sebenarnya dia terkentut je tu...

29/11/12

terjerit2 keseorangan semalam semasa separuh masa pertama! apa taknya! payah beno bola tu nak masuk!
separuh masa ke 2 partner baru balik, so baru ada member nak bersorak!
moga moga menang dan terus menang lagi!
konsisten ! dan kalau ada keajaiban sikit pun ok gak! yang penting menang.. hehe ;)

perasan bagus berkualiti xpe.

jgn perasan bagus tapi hasilnye kosong.

29/11/12

Makchaq tak minat langsung bola.. tapi bila harimau malaya main tetap tengok jugak.. lagu harimau malaya pun makchaq suka.. semangat patriotik tinggi...

kena ada keyakinan tapikalau terlebih yakin selalunya terjatuh...

29/11/12

Walau terasa bagus bila buat kesilapan akan rasa ada kekurangan juga.

29/11/12

saya bab bola ni tak tau apa..setakat sokong sbb patriotik je lah.

29/11/12

4:1
lompat bintang malam tadi ;)

kalau rse diri bgus skadar nak tingkatkan keyakinan diri..ni sampai buat org lain jelak..ape kes?

29/11/12

bila menang disanjung, kalah dipancung. hahahaha

29/11/12

kalau menang mula la ada cakap2 yg 'sedap di dengar'..tapi kalau kalah lagilaa banyak ayat yg 'sedap didengar'

adat dunia..mcm ni la..tp tu la tgok peluang banyak mlm td..mcm disia2kan..sentap jantung...

hahahaa..menang sorak kalah boo...

29/11/12

TAHNIAH HARIMAU MALAYA..

happy sekejap sementara tunggu sabtu ni.. moga terus mengaum harimau malaya

29/11/12

Assalamualaikum Fara

biar beperasan tidak bagus
tapi berjaya dgn cemerlang

29/11/12

yupp akak berdebar tengok game mlm tadi terutama time 1-1, macam rasa nak kalah jer, tp semangat HM tetiba naik bila gol kedua,... akak rasa macam HM ni kurang motivasi la, bila ketinggalan je mudah menggigil kepala lutut...

Saya takut makan budi orang. takut tak terbalas.

menang jua Harimau Malaya kannn..:)

29/11/12

Kerana dalam rumah kami, semua orang pompuan tak minat soccer tempatan, jadi kami tak peduli sangat la menang ke kalah. Dah hilang minat.

berita paling gembira sebelum tidur semalam. :D

*

penyokong harus bijak mengkritik walau dah menang. sebab pasti ada kekurangan dalam game semalam kan...?

saya bukan peminat bola

tapi ttp sokong!

hidup harimau malaya

kurang minat juga tengok bola farah..tapi dah cik suami kaki bola kekadang tu tengok lah...

Catat Ulasan