15/03/13

nuffnang, sampah dan harijadi budak debab (adeh! pening tak tahu nak letak tajuk apa)

Tiba-tiba, hati rasa senang. Buka Nuffnang, ada seketul BE terpacul keluar dari senarai kempen CPUV. Terima kasih buat kawan-kawan yang sudi mampir ke Pok Amai-Amai yang picis ini. Disebabkan kamu, U-Mobile datang menambah rejeki. Alhamdulillah!

Hal sampah semalam, biarlah saya terus-terang. Mungkin saya nampak macam kaki sibuk. Atau kepochi. Atau nampak macam; rajin bebenor kau nak ambik gambar segala bagai! Ya, memang saya suka sangat menyibukkan diri kalau melibatkan hal sampah. Apatah lagi sampah yang menimbun, yang sampai keluar segala bau, ulat, tikus dan yang seangkatan dengannya. Saya tak suka. Saya menyampah. Kalau orang lain tak ada inisiatif nak buat apa-apa tapi sibuk komplen dan merungut dalam hati semata, tak apa. Itu hak mereka. Tapi kalau saya, memang saya tak boleh duduk diam. PBT. Blog. Facebook. Apa saja yang ada, eloklah saya sebarkan. Moga ada tindakan yang wajar dari pihak bertanggungjawab. Walau hakikatnya, yang patut bertanggungjawab itu adalah manusia itu sendiri. Tapi, manusia lebih suka jaga diri sendiri dari jaga benda/orang lain. Nak buat macam mana, kan? Pasrah sajalah.

Esok, harijadi budak debab. Rasa macam nak bakar kek. Rasa macam nak ajak budak debab naik LRT, pusing satu KL. Rasa macam nak ajak budak debab makan-makan sedap (Eh! Teringat Groupon!). Rasa macam nak ajak budak debab piknik. Rasa macam nak itu. Rasa macam nak ini. 

Aik? Macam nak penuhkan nafsu sendiri saja, kan?


26 comments

Masyukkkk $$$

Happy birthday in advance aydin. SEmoga membesar sebagai anak yg soleh, sihat tubuh badan dan bijak pandai.

Huggies...duit tabung utk aydin ☺☺

15/3/13

Sekejap je Budak Debab dah beso kan? Tapi bagi mommy dia, mesti BD tu tetap anak kecik yang sedap dipeluk.

Happy birthday BD. :)

hahaha, ni nak puaskan napsu aydin ke maknya ni...haihh...

esok saya sekeluarga ke petrosains...jom jom...jemaah gitu...
kakgeli pun ada...hehehe

tahniah utk BE & epy birthday in advance juga untuk budak debab tu ye,,, hehehe

err....

1. tahniah atas rezeki nuffnang!
2. saya suka kamu up pasal sampah tu!
3. err...offer pun kemain best kannnn :D

15/3/13

Nafsu sndiri tu..hahaha
Cheqna Pun Kalau Bab Sampah Mmg x leh nk Kompromi R

In advance.. happy befday Abg Aydin.. Esok mintak mcm2 dgn mommy. ekeke

Harijadi budak debab tapi mak budak yang over. Memang camtu awak...its a norm. Hahaha. Selamat hari jadi in advance to budak debab bobot!!

15/3/13

11hb birthday arissa, arini wedding anniversary kami, dari minggu lepas plan macam2, tp betulla lebih kepada apa yg diri sendiri nakkk je..hehe

banyaknya plannning utk si budak debab..eh..debab ke?

Bila birthday anak..kita yg teringin macam macam kan?

15/3/13

dah cuba sinar harian?

tiga perkara dalam satu entry..

Hahahaha dak debab tu mesti ikut aje...

kalau mak dia bawa makan dia makan, kalau mak dia bawa jalan dia ikut jalan.

15/3/13

untung la birthday jatuh hari cuti,..boleh bawak jalan puas2..

Selamat Hari Jadi, DEBAB!

Hmmm sapa sebenarnya nak celebrate nih. hahahah

15/3/13

alasannya semua sebab budak debab..kah kah..padahal diri sendiri yg nak itu nak ini..haha

bila besday boy kurang bernafsu.. maka yg tukang sambut besday,memang kena lebih bernafsu... (",)

15/3/13

PASAL SAMPAH TU MEMANG ELOK AWAK KEUDARAKAN.. NAK LEBIH BAIK BUAT MACAM LAPORAN KARAM SIGH WALIYA.. :)

Ikut rasa binasa,
Ikut nafsu, lesu,
ikut hati, mati....
ikut ajelah mana yang boleh, asalkan bahagia.

.....happy birthday aydin.

Assalam

nanti masuk lagi BE berketui2..

17/3/13

saye pon nyampah kalo bab sampah sarap bertaburan nih. hnsss hnsss *kembang2 idong*

pergilah piknik kat PD ke, best jugak...sure budak debab sonok...:)

hehehe.. tu nafsu ibunya.. cer tanya dak Aydin nak apa.. ;)

19/3/13

selamat hari lahir budak debab. hehe. sedapnya kek. terliurrrrr

Catat Ulasan