14/03/13

celaka punya orang!

Entah bila nak ada kesedaran? Bila hari dah kiamat agaknya. Bumi dah nazak pun, bodoh tak nak fikir apa-apa. Kenapa tak pilih bersih? Kenapa mesti pilih kotor juga? Sungguhlah saya sakit hati. Baru semalam, abang kontraktor kaut semua sampah guna jentolak. Dari kotor, terus jadi bersih-sebersih-bersihnya. Saya pun senang hati. Rasa macam nak lompat-lompat sebab suka sangat. Alih-alih pagi ini....





Keji, tahu tak! Keji!!~

33 comments

14/3/13

x tahu nak kata apa dah
kalau dah ramai yg buang mgkin logik la dia tumpang sekaki..tapi dah bersih pun sggup dia buat kotor balik.otak di lutut barangkali

dasar manusia tak punya otak...
ginilah, asal kesenangan sendiri dapat dilunasi sudah...

hurmm

eww.. pengotornyaaaaa laaaaaa!

14/3/13

mmg sangat keji hokehhh

14/3/13

pergh...memang vengong r...

bab2 ni mmg x larat nak komen apa dah fara ! mentaliti setengah orng susah nak ckp ! nak senang & mudah tapi menyusahkan orng lain

Xde tong sampah ke area tu?

Tiba2 rasa nak pacak signage tulis "orang bodoh je buang sampah kat sini!"

teremo sama.

org mcm ni mmg takde sivik..nak tempat dia bersih tapi dia biar tempat org yg kotor....means umh dia sure bersih tau!

14/3/13

wah..pemerhati yg perihatin patut dipuji..., ada mcm gaya karam eh bila cakap "celaka punya orang!"...

tension tul kalau macam ni..umah jiran sy ni tah sape la pegi buang kepala n perut ikan..geram betul sebab betul2 sebelah umah saya

Tahu tak kenapa saya sibuk nak migrate ke Australia?

14/3/13

memang geram. org yg naik kete buang luar tingkap kete pun, sy geram.

14/3/13

NI JENIS YANG TAK FAHAM BAHASA.. SESUKA DIA NAK BUANG MANA-MANA.. PENGOTOR..

14/3/13

kejap lagi penuh balik la tu....

14/3/13

mereka pilih bersih, tapi bukan di tempat awam. cuma bersih kat tempat sendiri je.

14/3/13

mmg tak ada sivik.

kalau dapat tangkap masa orang tu buang sampah tu, lagi puas hati rasanya..

Takde kesedaran sivik. Agaknya kt rumah depa kotor mcm ni. Hish!

memang bingai.ni rasa nk ikut daddy ziyyad nih.hehe

mencacatkan pemandangan...

Memang dasar manusia tak der hotak. Klo dpt amik gambar siapa yg buang bagus nih.

mst org yg sama gak nie...

14/3/13

haihhhhh!!!!..ada otak dah bg free pun tak mampu guna...

mesti ada yg mengikut lepas ni...

Owh.....ini serupa mcm takde akal kt dalam otak.tempoh hari penuh mcm mini pelupusan sampah. Dah bersih,bagus tapi ada yg nk mulakan balik.

15/3/13

sah2 memang jenis pengotor nih..

sakit mata tgk sampah mcm ni kan? Rasa nk jd kutip, cmpk dpn pintu org tu..

Kalau bersih yang itu.....kena fikir baaanyak kali!

teruknya takdei civic langsung..pengotor lagi

psstt: ni sebab dak Nuha tak reti pape lagi.. kalau dia dah pandai macam dak Aydin tu.. confirm ai tak bawak dia g office.. hehehe.. ;)

hissshhh!!takde kesedaran sivik!kasihanila bumi kita..........

Tanpa Nama
18/3/13

salam kak..kt tmpt saya pon sama.org suka buang sampah depan lift.padahal kau nak turun bawah tu tapi kau tinggal sampah kt dpn lift.umah sampah tu bukan la jauh bebeno.husband saya kalau bengang dia nampak org buang sampah terus dia sound "buang kat bawah lah auntie/uncle..kotor lah buang sini"huhuhu

Catat Ulasan