18/04/13

menjawablah dengan tuhan

Ibu muda yang pendek akal, mereka akan panik bila mengandung anak luar nikah. Disebabkan takut yang amat, mereka tak boleh nak fikir apa. Mereka fikir, lebih baik mereka hapuskan kejahatan sebab masyarakat umpama Tuhan. Kalau kita buat jahat, sampai mati kita dipandang jahat. Tak ada jalan kembali lagi dah; Kita kena peduli dengan kata-kata orang. Kita kena berpegang pada ungkapan, NANTI APA ORANG KATA? Bukan pedulikan, NANTI TUHAN MURKA. 

Tapi, ibu dan bapa yang tak berapa nak muda dan tak pula berapa nak tua. Bila Allah dah tentukan jalan hidup yang mudah, mereka sukarkan. Sudah nikah dan halal. Dikurniakan zuriat pula. Tapi mendera anak hingga hilang nyawa. Bukan sekali dua. Tapi selalu sangat dah.

Saya dah jelak. 

17 comments

nak di beri kondom percuma, masyarakat kita kata " menggalakan seks bebas"...Tak diberi, jadi lambakan anak luar nikah/buang baby...

18/4/13

dah tak tahu nak kata apa lagi

18/4/13

inilah penyakit jiwa. kalaulah halal sekalipun kalau jiwa mereka mereka ini sengsara dengan penyakit, mereka tak akan dapat menghayati indahnya hidup bersyariat. Di ajar Nabi SAW segala adab, termasuk mendidik anak dan membesarkan anak

yup itu urusan mereka dgn tuhan, but sebagai manusia yang diberikan akal fikiran berfikirlah dgn sebaik2nyer sebelum melakukan apapun. Semua orng buat salahkan, tpi belajar memperbaiki diri dari setiap kesalahan !

done cuit2 nuffngx2 utk fara juga hehehe

18/4/13

sy pun...

18/4/13

Akal yg percuma diberikan pun masih tidak tahu cara meggunakannya...Sememangnya Jelak..Mual Meloya dah nak baca berita sebegitu....

tak pernah sedar.. tak pernah insaf..
moga mereka diberikan hidayah dariNYA..
moga mereka berubah ke arah kebaikan.. amin..

18/4/13

DOAKAN TERBAIK UNTUK MASYARAKAT MALAYSIA..

heran..di negara kapir yang rakyatnya makan babi jarang dengar kes buang anak..di negara kapir yang rakyatnya minum arak bertong tong jarang dengar kes dera sampai terbunuh.. T_T

Betul tu..setuju sgt...

menjawabler ko... memang bosan baca dan dengar... geram...

18/4/13

nauzubillah...

18/4/13

haah paling hairan dengan yang dah halal, ada zuriat tapi didera..dunia pelik.aduhai

tuh lah pelik pada mereka yg sanggup mendera nih, sehingga mati pulak tuh...hmm...

yang baru2 ni baby dalam toilet bowl,air paip dicurah ke muka dgn harpan baby tu mati..kuasa Allah baby tu still hidup.geram n sakit hati dengan bebudak zaman sekarang.memang akal cetek!

Dunia akhir zaman... Masyarakat kena sama sama tolong banteras perkara ni..

Catat Ulasan