25/06/13

aydin dan toys

Aydin jarang minta belikan toys. Kalau pergi mana-mana mall yang melintas depan kedai toys, selalunya dia buat tak tahu. Lega hati mommy ngan papa. Heeee~ Melainkan kalau kami offer, baru dia terhegeh-hegeh nak. Itupun acuh tak acuh. 

Saya pernah pupuk dia dengan block toys. Tak kisah apa-apa brand pun. Dia memang suka. Tapi suka budak-budak. Terujanya sekejap je. Lama-lama, habis bersepah semua block. Satu kat bawah sofa. Satu kat dalam wardrobe. Satu kat bawah katil. Selebihnya adalah dua tiga ketul yang tinggal dalam bakul toys dia. Mula-mula dulu, rajin jugaklah saya beli. Lama-lama bila tengok passion dia yang tak seberapa nak ada, saya cool down. Kalau dia mintak, baru kami beli.

Dia pernah minta belikan Ultraman. Dan gitar. Ya, gitar. Saya terkejut dengan permintaan dia. Patutlah sebelum ni, dia rajin tarik tangan saya sambil menggaru dengan jari. Bila saya tanya kenapa, dia jawab; Aydin main gitar. Ok. Tak tahu nak kesiankan anak sendiri atau ketawa berdekah. Huuu~ 

Dah selamat pun belikan dia Ultraman. Ultraman spesis apa, saya tak tau. Apa yang penting, dia kena sayang Ultraman dia. Jangan nanti esok lusa, ada yang kudung tangan kaki. 

.....kalau betul dia sayang Ultraman dia yang sekor ni, saya belikan lagi nanti. 

29 comments

25/6/13

kat rumah less toys for ainul.saje saya nak bagi dia lebih kreatif guna imaginasi.malam tadi dia gulung lampin lepas tu letak atas pinggan.

"nah abah baulu gulung"

haha~~

btw hari ni aydin minta ultraman,esok ready la dia minta transformer pulak~~sekali dia mintak action figure,pasni mesti lagi mintak~~

Bagusnya aydin ni.. Kalau naim tiap kali pun nak beli kereta atau apa apa yg dia teringin..haru rasanya
. Kalau macam aydin ni berbaloi mama belikan banyak2... Eh, mama pulak yg beriya nak beli utk anak...

25/6/13

Mmg lain dari yg lain Aydin nilah..untungla fara. Jimat duit...

Bagus la mcm tu aydin ni. Takde la cemas mommy dan papa dia nak lalu kat tepi kedai menan. Erm.. minat gitar. Itu sgt rare.

Ultraman????
Huh...ada banyak spesisnya tuh...

aydin mintak gitar....mama belikanlah piano!

Wahhhhh... baiknya Mummy ni. :)

Aydin suka main gitar yer =) Ultraman dah beli..pasni gitar ler pulak yer

25/6/13

wow,bagusnye aydin jenis tak mintak mainan..kalau anak sy hurmm..mak bpk kena terang mata masa shopping,asal nampak kedai mainan kat depan terus tarik anak cepat2 pusing ikut jln lain haha..jgn jebat,boleh jd amukan kalau dia dah nampak..

Aydin masih anak-anak perlu ada kualiti bermain. Bagi dia peluang main puas-puas sebalum dia besar kelak.

25/6/13

budak kan suka exploring. jadi rasanya ultraman aydin mungkin tak lama...ngeee..ahmad punya new obsession is lego. ahmad pnggil "lego mainan".tiap2 hari mintak sampai bernanah telinga. bukn telinga je brnanah, poket pun brnanah jugak.satu tak ckup.kt youtube pun nk tgk lego. suami sy suka layankan aje wlupun hakikatnya budak2 mmng cepat bosannnn.dn satu lgi ada sesetgh toys dia yg bhaya untuk adik iecha yg suka gigit sume benda

aydin2.. tapi along & angah mmg x suka toys dari kecik, but Adik segala jenis benda die suka & beli huhuhu

25/6/13

anak gua panggil otomen tanduk pada otomen taro...otomen mac, mebius semua dia tau..penuh otomen sepah dlm rumah ada yg kepala tercabut ada yg kaki putus mcm2...dikerjakan oleh 2 org manusia yg pasti bukan rasaksa..

25/6/13

tapi aydin tetap suka dengan pedang light saber dia tu nampaknya. ada ultraman kena pancung ngn pedang nanti. hehe

25/6/13

Anak saya jenis tak jemu dengan permainan dia.mainan pertama saya beli block jugak...sampai sekarang ada lagi..dia tak jemu sebab ayah dia rajin layan dia main sama2 kot..hahah..(sebenarnya dia yang paksa ayah dia)

itulah ibu... cuba anak tahu hargai pengorbanan ibu kan... ini tak, kalau anak akak x sampai 1/2 jam dah hancur, masa mintak sanggup meraung tapi bab menyimpan terus ke laut..

25/6/13

hei... aku pun baru je belikan qausar otomen siap ade suara.. fire fire!!!! hahaha

bukan senang nak tengok anak tak suka mainan bila pergi shopping mall..
kalau ai.. jangan kata dak Adik, dak Kakak yang besar tu pun masih nak mainan lagi.. cuma dak Nuha je belum reti mintak mainan lagi.. hehehe..

Bagusnya Aydin x mintak toys bila kuar, kalau anak saya pantang jumpa mesti kena paw satu toys..uhuhuu

budak lelaki akan suka toys sampai ke tua...

Yup.. orang lelaki memang banyak 'playtime' berbanding dengan orang perempuan... setuju tak?

Anak bujang akk dulu pun mcm tu. Kalau nk mainan mahal, ayah kata belum gaji:-) bila besar mcm2 mintanya...hemm...budak2 ni ikut kwn2..

Aysin ikut papa kot minatnya...

25/6/13

alhamdulillah rezeki anak, bila diorang hepi kita pun seronok kan :)

Baik nyer aydin ni tau :)

25/6/13

bagusnya aydin! nver met a kid tak heran ngan toys? really! slalu kalu bwk ank buah jln, siap nyorok2 takmo kasi dye nampak takut meroyan nak mainan..

Ultraman Mifz kakinya sudah kudung,huhu

26/6/13

ANAK SAYA PULAK, PANTANG NAMPAKMAINAN.. NAK JE BELI..

apa lagi aydin....boleh buat koleksi ultramen dah. dah tak minat dgn block toys takpe. tapi minat pada muzik pula pun mcm bagus.

senang minda dia berkembang kerana dok sibuk nak ingat code2 muzik

Kimi selalu minta otomen. Tapi tak beli2 lagi. Alasan...tunggu gaji ☺☺.

Tapi nasib anak2 saya jenis tak meroyan kalau tgk & tak dapat toys.

haha pandai aydin imagine main gitar..apalagi mommy cepat la belikan gitar hehe nk lawan man kidal ni

kak ita pun jarang beli..so anak-anak tak pandai nak barang bila gi soping...kekadang tengok anak org berguling-guling.....kak ita beli benda yg boleh di org buat belajar..

arisya suka juga gitar papanya...siap buat ayamor-ayomor..papanya ajar mcm ...cite filipin rasanya...

Catat Ulasan