10/06/13

ultraman aydin

Tak lepas dengan dia punya lightsaber. Nenek dia yang belikan. Hehehe...

Gaya dia bila tengok Upin Ipin. Excited kemain. Selalu lepas ambil dia dari rumah mama, terus rushing balik rumah semata nak kejarkan Upin Ipin TV9. Lepas tu, sambung pulak Upin Ipin Astro Ceria. Habis Upin-Ipin, marathon pulak cerita Ultraman Max. Hah! Gitu le rutin budak debab sorang ni.

Aydin kalau jumpa the cousins, excited kemain. Semalam masa kenduri kahwin sepupu Nizam, Aydin and the cousins berlonggok sambil main entah apa-apa. Lebih udang makan beradab pun nak dibuat main. Disebabkan Aydin ni penggeli, tengok binatang ada sesungut pun nak bertempiar lari. Lari sambil gelak-gelak jerit. Bila dah penat, dia cuma tepis-tepis udang tu. Masalahnya si Aydin ni, dia tepis sikit je tapi jauh udang tu terpelanting. Ultraman katakan. Muka cousin dah cebik semacam. Lastly, kena marah dengan bapaknya pulak. Heheheheh.

Saya tak pernah risaukan Aydin. Tapi saya risau kalau ada yang start ajak dia main gaduh ala-ala Ultraman. Aydin kalau bab wrestling, nombor 1. Saya takut nanti ada cousin dia yang menangis sebab kena penangan Aydin. The cousins semuanya jenis saiz S. Aydin lak saiz L. Adeh! Agak-agak, apakah akibatnya ya? Pulak tu kalau kat rumah, dia memang tak ada adik-beradik. Memanjang wrestling dengan papa. Lagi kuat papa wrestling, kuat lagi dia. Huhuhuhu...

Tapi ganas-ganas dia, manja dengan kami. Nizam kata; Makin besar makin 'gembeng' dengan mommy papa. Tegur sikit, tersentap menangis sorang-sorang. Tak pun meraung minta dipujuk. Adeh....




21 comments

sama lah fara..kalu kat rumah tu si arisya yg suka buli abangnya aqil...

Sama ngan abg kimi, suka sgt tgk upin ipin & ultraman. Byk kali tgk pon tak bosan. Perangai memang sensitive.

10/6/13

ANAK SAYA SAMALAH BEGITU JUGAK.. BALIK RUMAH HADAP LAPTOP.. HABIS SEMUA CERITA KARTUN DILIHATNYA. SAMPAI DAH HAFAL SKRIP. DIA PUN DAH AGAK NAKAL. SAYA DAH PUN BELI ROTAN DI RUMAH.. TAPI TAK PERNAH ROTAN PUN.. CUKUP SEKADAR MENUNJUKAN ROTAN SAJA.

Boleh geng dgn anak anak saya...hari2 marathon Upin & Ipin...lepas tu filem Cars ( entah berapa kali tgk daaaa)...lepas tu siri Oggy & Cockroaches...hahahaha..

10/6/13

samala aydin ngan si bujang saya. bdn semangat. size XL dah. baru 3 yrs 5 mnths. asikla dgn robot dn katun2 dia..

pcl, anak sedara lelaki ok lgi kalau main ultraman tapi yg pompuan pon sama hebat..ganaz semuanya bila mai rumah pcl...penin kepala..tapi kami tetap cool tak tunjuk muka... layankan saja ...yg bestnya depa tu suka kat aku masa umor depa kecik2 ni je tp bila dah besaq skit..memasing buat2 malu plak (ni kes abag2/kakak2 depa lah).

bagilah dia kawan sorang.. ;)

10/6/13

Yg risaunya, kalau ada mak bpk yg masam muka bila anaknya nangis masa main2 sama. Pdhal hal bdk2 je.

10/6/13

maknanya dah boleh tambah adik untuk kawan dengan aydin...

fara...kita ada up gambar abam tuk awak kat instagram...kalu sudi nengok la ye...

brp tahun ni?4?

Tengoklah badan dia. Manalah cousin Aydin tak menangis kalau kena hempap. Mesti dia buat macam dia wresling dgn papa dia dibuatnya:)

he2.. otromen kecik

Hihihi... aydin boleh geng ngan anak saya lah.. sebijik perangai anak saya... :D

hehehe lama x tgk aksi ultraman along masa kecik2 dulu !

samalah dengan anak2 saya...tgk kartun sampai terikut2...hehehe
xboleh nak mencelah lgsung tgk tv...huhu

memang sah Aydin peminat tegar Upin dan Ipin nih...:)

aydin meh datang umah untie main ngan sofia n merah..tapi kena main masak2 lah,.hihihi

owhhh...aydin pun suka upin,ipin & ultraman ye :)

mcm mana lah aydin kalo ada adik nt eh.hehe.mst jeles ngan adik ni.

akak minat betul menyakat budak kuat merajuk ni... best, hahaha

Catat Ulasan