17/07/13

bazar ramadhan dalam tempat kerja

Tiba-tiba dapat idea nak masak apa untuk berbuka nanti. Tadi masuk blog Diana, dia tayang-tayang mee kari. Terus teringin. Heheheh~ Gigih pergi Tesco cari bahan sebab dalam fridge tu dah tak ada apa. Mulalah terbayang mee kari stail Cina. Mak suka sangat masak mee kari stail Cina. Sambal mesti asing. Kadang-kadang, sambal kerang. Atau sambal udang. Pernah juga dia buat sambal udang kering je. Bila nak makan, tuang sambal dalam kuah tu. Sekali slurrp, ho liao gitu! Heheheh~

Dah tak lalu nak makan kuih param. Tapi teringin nak makan caramel cheesecake Nando's. Apakah?

Cuba tengok muka cikgu lelaki dengan cikgu perempuan. Banyak beza, kan? Heheheh~

20 comments

sedapnya kak fara mee kari. cer kongsi resepi ngan ain kak, ain kalau buat takde resepi..ikut kata hati jer..hihi. nak gak rasa mee kari stail kak fara pulak >:O.pm kat mukabuku tau ^_^

sadapnya farah..aqil pun minta mee kari..bahan tak ada juga..tunggu ari minggu nanti papa gi pasar..he..he

sadapnya farah..aqil pun minta mee kari..bahan tak ada juga..tunggu ari minggu nanti papa gi pasar..he..he

hehehe...perempuan segar bugar!

17/7/13

hehe..mmg byk beza..ckgu laki nampak letih tak bersemangat..cikgu pompuan fuyoo segar bila dpt tgk brg..

mee kari?owh,terliur sy dibuatnye..

bila teringin tu sanggup cari pastu buat, walau dah penat seharian tapi sanggup masak sebelum waktu berbuka..

ada je bazaar kat dalam office.. ;)

17/7/13

bzar ramadhan aku kat kafe sebelah

kat ofis saya mmg ada param.. hehe.. yg company set up

Akak x pnh lg pi param ni...since day first

Akak x pnh lg pi param ni...since day first

hahahaha akk ni lawak lah.mana 1 nk mkn ni.sy pon terliur lah tgk mee kari k.diana td.haih~

17/7/13

wah..mee kari ada kerang memang best la..yang ada sambal tu saya tak pernah cuba lagi...mee kari ada sayur banyak lagi best..kan??

#muka cikgu lelaki...biasa la..lelaki kan..suka buat muka bila lapar..heheh

haha..mmg situasi sama la, di bilik guru sek kami... tapi taklah meriah sampai ada yang beriya2 jual..just letak n org yg nak akan tulis order

Td masak sup ayam tuk si twin. Mummynyer petai sambal ikan bilis....

hahaha... aku tak kerja lagi, jadi tak tahu sangat.

same dekat office sy jugak. tp lately dah kurang sikit :D selamat bpuasa

17/7/13

Salam, bazar ada di mana-mana ha ha.. janji ongkosnya ada buk..

18/7/13

kuih simpul paling power setakat ni...

puasa bagi lelaki lain dan puasa bagi pompuan juga lain..terutama ketika musim membeli belah.

entri terbaru saya : Senarai 25 Blog Yang Aktif Untuk Blogwalking

mak aihhh seleraaaaaaa, buln2 pose camni, mmg tetiba selera dah jd selera pompuan hamil kn, hahaha..

kak sy curik gambo kartun ni ek...kiki..minta ijin...

Catat Ulasan