13/12/13

that's why (you go away) vs sandiwara cinta

Kenal tak? Ingat tak? 
Saya membesar dengan lagu-lagu 90-an. Of course saya kenal band Michael Learns To Rock. Danish band yang tersangat famous especially kat rantau Asia gitu. Lagu MLTR paling saya suka; The Actor. Tapi lagu MLTR yang paling meletops kat Malaysia; That's Why (You Go Away). TV dok ulang tayang klip video lagu ni berulang-kali, berhari-hari. Sampai naik jelak. Heheheh~ 

MLTR tu kisah lama. Kisah-kisah 'budak baru nak naik' yang sekarangnya dah masuk zaman 3-series. Huhuhu~

Bila dah lama tak dengar lagu That's Why (You Go Away), tiba-tiba terdengar satu lagu Indonesia yang 'serupa tapi tak sama' dengan lagu MLTR; Sandiwara Cinta. Kalau saya dengar lagu ni, mulalah otak saya translate pada versi original That's Why (You Go Away). Haihlah...(perasaan sendiri je kot?)

Sekian, entri merepek di pagi Jumaat.

18 comments

13/12/13

nanti kakcik nak dengar kedua2 lagu tu dan buat perbandingan... :)

MLTR - 25 minutes..heyyy layan giler!

MLTR fav group saya..Serius sampai sekarang saya suka lagu 25 minutes konon teringat cinta lama hahaha

kecik2 dulu ada kaset dia.. hahaha..

ni mst kes copy paste lah ni kan kak.hehehe

Exactly! Saya ada tulis pasal ni ( similarity Sandiwara Cinta & Lagu MLTR) kat FB group KKA ...hahahahah...

Heyyy..saya pun minat MLTR tau...wakakakaka

mltr kenal tapi tak ingat lagu ni....

minat gak MLTR. Lagu 25 minit. lagu2 derang semua best kan?

Tapi lagu sandiwara cinta tu sape nyanyi?

Suka lagu2 MLTR ☺

13/12/13

Assalamualaikum Fara

saya pun minat juga lagu tu

13/12/13



Sandiwara cinta... ada sorang ofis boy asyik duk pasang lagu tu sampai aku dah boleh hafal liriknya even tak minat. Kakakaka

Aku tak pernah suka lagu Judika. Ehh.. tambah tambah lagi tajuk AKU YANG TERSAKITI. Entah betul ke tidak lagu tu.. huu.

13/12/13

haah betol kak mcm sebijik lagu tu sama ! hehe

kite pon suke lagu2 MLTR nih.
25 minutes layan arrr ;)

13/12/13

I LIKE THAT SONG.. :)

Same ye?

ohh tak boleh lupa zaman sekolah dgn lagu2 MLTR

16/12/13

Lagu MLTR memang berhantulah.. ;)
memang feeling habis dok layan lagu2 dorang.. hehehe.. ;)

tah tah, mat saleh tu riru lagu indonesia takkkk????? hehe

MLTR mmg KA suka sandiwara cinta tu kurenglah pulak hehehe

18/12/13

Masa tu akak dah habis belajar tapi bila dengar lagu2 tu teringat zaman muda!

Catat Ulasan