30/06/14

eid mubarak; mamak oh mamak

Dari dulu sampai sekarang, tak pernah faham kenapa restoran mamak dikecualikan tutup masa bulan puasa. Katanya, agama Islam. Dah tentu makanan halal. Bila halal, orang Melayu boleh beli tanpa was-was (walau pada waktu siang bulan puasa). Lainlah kalau sign restoran tu; Restoran Ah Seng. Kompem orang Melayu teragak-agak nak beli. Takut ada babi. Tak puasa tak apa. Janji makan-makan jangan ada DNA babi. 

Entri ni bukan entri mengata ya. Cuma curious. Huhuhu~

13 comments

30/6/14

samalah! curious jugak. tp, till now, xde sape / ape2 yg dpt bg jwpn paling tepat & buleh diterima pakai. hmm..

30/6/14

aku setuju

tapi kedai mamak kat banting tutup ngko

entah le ttp sehari je ke atau sebulan

ngeh3

huhuhuu..mamak punyer reason cina nak mkn nanti..kekeke..

sy mmg x suke lepak mamak....

Tapi...

kedai melayu tak pandai buat air milo mcm mamak

Tu lah kan. Macam double standard plak. Kalau kedai melayu bukak mesti dah kena.

penguatkuasa pun konpius.. islam ke hindu.. hehehe...

30/6/14

oit2, aku dulu pun pernah tapau kat mamak tau. balik dari site rasa macam nak pitam, lutut menggigil, perut macam nak meletup, tekak rasa kena toreh.

jangan marah ha, hehehee...

Mommy fara. Nak menjawab persoalan pasal tandem nursing. Alhamdulillah...posa penuh even tandem nursing ☺

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2013/07/tips-untuk-ibu-menyusu-di-bulan-ramadhan.html

patotnya kedai melayu pon takyah tutop... baru masyuk!

hehe

1/7/14

haah nanti mesti dia jawab, cina nak makan kat kedai saya la aiyo amma appa...

Haha.. antara perkara yg mmg musykil...

entah..
international kot..

1/7/14

nanti tak masyukkkk

Catat Ulasan