14/02/12

siasat lagi? lembab!

Kata nak beritahu punca mana datangnya virus Rota semalam? Kenapa hari ini keluar berita; Masih dalam siasatan?

Risau maksima.

Nota untuk Izwa dan SM :- Hahahaha! Maaflah. Kepala tengah biul. Lupa nak letak apa sebab kes masih dalam siasatan. Ngeee~

48 comments

14/2/12

betul2 ke mnyiasat? hehehhehe..*PEACE*!!

kes ape ni?

14/2/12

tak faham, macam orang lain.

14/2/12

belum dapat tandatangan bos besar...hehehehe

benda2 yg dah bawa maut pun
depa buat slow..

kita sampai masak air tapis
sbb takut sgt...akhirnya air
asyik habis sbb jenuh nak masak
cerek kecik je..hehe

kita tengok berapa lama dalam siasatan...hehe.

14/2/12

tgh myiasat la kot..huhu

Mungkin nak tunggu virus tu subur dulu, itu yang ambik masa agaknya.

14/2/12

banyak buang masa kat warung teh tarik kot..jheheh

Tak tahu pulak tgh outbreak rotavirus kat Malaysia. Dah lama tak ba utusan meloya hehehe. The best is to take precaution. Rotavirus ni water-bourne virus. So, masak air sebelum minum. Or minum air mineral. Ia jugak mudah tersebar melalui faeces/taik. Jadi, tangan selepas menggunakan tandas. Kalau ada tanda-tanda cirit birit pergi jumpa doktor dengan kadar segera. Rotavirus ni jugak boleh menjangkiti livestock animal, mostly babi. So I wonder la puncanya mungkin from air yang tercemar dengan najis babi. Tsk tsk tsk....

kes apa ni ek.. macam CSI lak.. ehe

relax...bawakan banyak bersabar...heee :)

Salam kenal, selalu tgk Pok amai2, ingin jugak mama nak kenal!

biasalah malaysia :)

14/2/12

Sebab tak ada anak menteri yang kena virus tu ...

14/2/12

mmg lembap..ofkos laa dlm siasatan lg...

tak bape nak serius bekerja neh. huhu

14/2/12

kene tunggu lagi ramai mangsa kot

mmg service lembab, terhegeh hegeh

nak cepat...siasat sendiri...haha!

alamak, bahaya nie.. siasat cepatT

dah bawak maut pun masih tak dapat kesan dari mana punca virus. biasalah lepak lebih sikit tu.

15/2/12

Assalamualaikum Fara

'dlm siasatan' ada banyak makna...he he

@sisdee

Ntahye...yeke?

@jedi

Alahai...pakai pen dakwat emas la tu gamaknye...

@Ati Masrif

Mmg kena msk air betul2 mendidih smpi 100 darjah tu....bhy!

=(

@lieynanilaz

Sbnrnye dah tau tp buat2 'siasat'!

@Nyue

Wow! Kena pgl CSI la mcm nie!

@Kunang-Kunang

Smlm gah kate kes berkurang...hari nie meningkat lak!~

@diana

Mane taknye...kul 10, punch out utk brunch!

@Izuan Kunang-Kunang

Aiseh! Mmg sah2 sbnrnye punca nie ade kaitan dgn gomen sendiri. Thts y asik 'dalam siasatan'. Smlm kunun kes dah berkurangan. Hari nie? Amik ko. Nak tak nak, kenelah bt press conference gak one day. Aisehh! Bt kaco je wabak nie kan bile nak dkt2 election. Kuang! Kuang! Kuang!

@Gen2Merah

Kes rotavirus akut.

@Mr.Clive

Tgh urut dada nie!

@mama ju,

La, yeke? Jomlah kite kenal-kenal. Jemputlah masuk. Minum teh. Teh je. Makan2 takde. Hiks~

@ratusiput

Jom pindah New Zealand!

@kakcik

Tuhlah psl Kakcik! Sbb rakyat marhaein je yg mati. Ape nak kisah sgt?

@cimöt

Jom kite perah kasik kering! Tanak lembab2 g dah! Hahahaha!

@emy|farid

Sy terbayang muke2 tak serius diorang. Adeh! Jadik sakit hati lak. Kuikuikuikui....

@cheqna

Hari nie dah ramai balik kene...

=(

@Telor Power

Ntah! Geram tol!

=p

@Daddylicious

Dah tau sbnrnye puncanye ape. Tp gomen cpt2 la announce. Nape? Takut efek election ke? Adehh!

@Citarasa Rinduan

Sgt2 bhy! Air kena masak betul!

@Cik Ina Do Do Cheng

Nak kene tgu lagi 2,3 org gamaknya!

@atuk

Hahahahah! En.Atuk mmg faham aje ape yg sy maksudkan kan?

15/2/12

KADANGKALA SIASATAN PERLU DIJALANKAN DENGAN TERPERINCI. TIDAK BOLEH DIBUAT SECARA TERBURU-BURU. ELOK MEREKA SELESAIKAN DENGAN CARA YANG TERBAIK AGAR KEPUTUSANNYA JUGA TIDAK MENCURIGAKAN.

15/2/12

SANGAT LEMBAB DAN BINGAI

Catat Ulasan