11/10/11

kuala lumpur di hati episod 3

Bas Intrakota (merasa juga sekali dua)
Bas mini wilayah (sebelum merah jambu, mereka berwarna-warni)
Bas Sri Jaya (dari SJ mereka bawa saya hingga ke KL)

Siapa (orang KL) yang tak merasa?

Klik Prolog - Kuala Lumpur Di Hati Episod 1
Klik Ep.2    - Kuala Lumpur Di Hati Episod 2

56 comments

huwaaaaa..rindu bas mini byr 50 sen je pegi kl!!

rasanya ada salah eja kat tajuk entri awak ni ..

emm tak pernah merasa...bukan target soalan kan? hehe...

11/10/11

sy dah penah merasa bas mini tu....hek....;d

11/10/11

sampai sekarang aku tak puas hati dengan intrakotak ni. tambang 90sen. siapa2 yang takde duit pecah, masuk jela singgit. baki 10sen tu kira burn la... agaknya dah berapa ratus duit aku burn kat tabung duit dia.

11/10/11

@:: Mrs.Eady ::

Bas mini warna-warni tu awak ade merasa tak selain yg color pink?

11/10/11

hikhik.. bas Tong Fong (biru) dan Foh Hup (hijau) pernah naik tak? BMW (bas mini wilayah) tu sy pernah naik yg kaler pink je. comel yg amat, skrg naik mesti lutut x lepas. dhle pintunye 1 je, situlah naik situlah turun. konduktor mesti berdiri dkt tangga yg xde pintu. dialah pintu :) menyabung nyawa sungguh demi mencari sesuap nasi.

hihi... kenangan oh kenangan!

11/10/11

@al-lavendari

Pakcik!

Cptnya pakcik perasan. Sy dah ubah! Hiks~

11/10/11

@Maya Mayana

Bukan. Nsb bek! Hahahahah!

Saya sentiasa naik BAS....plet keta saya BAS....huuuu

11/10/11

@Run Away

Mcm naik roller-coaster tak?

11/10/11

@SM

Hahahah!

Ko tak kire lak bas yg kat Jb tu. Bas selain Causeway Link kuning. bas warna biru. Klu aku naik dr Perling ke bandar, tak bangkrap lak aku. Aku rs, duduk JB lagi bangkrap dr KL.

11/10/11

bas mini 222 kenangan gua baca majalah ujang...

tak merasa naik bas mini tue huhuhhhhh...

terus naik komuter je hahahaaa

11/10/11

@Fara
kat jb bas paling legend pada aku ialah south johore warna merah putih, sekarang tukar nama transit link. bas panjang, tapi lalu jalan kampung macam nak merempit. biol punya driver. kat bandar pun lebih kurang jugak, rasa macam nak muntah balik isi perut. ohya, aku pernah nampak bas mini pink kat shah alam (dan puchong). rasa macam nak naik, tapi tak sanggup.

11/10/11

wah, kenangan lama di KL kan..

p/s: pasal template blog saya tu kan, sebenarnya background tu warna brown dark. tapi bila connetion internet slow, maka yang dark tu tak muncul.. jadi lah warna pitch dengan fontnya jadi warna kelabu.. mesti tak bole baca punya..

thanx ya atas teguran itu.. banyak sebenarnya kawan-kawan blogger yang infom saya pasal ni.. Insya Allah memang ada niat nak tukar template sebenarnya..

tunggulah ada masa dan yang sesuai... terima kasih sekali lagi ya farah

semua dah rasa

Bas mini wilayah..dari JO ke KL pusing chow kit...dan balik ke JO.. RM1.00...untung maa

Bas Sri Jaya..dari Subang Jaya ke KL

intrakota? dari mana yer?? lupa sebab selalu pindah randah..

bestnya fara syer ttg kl lagi, sambung lagi tau..........
ayu orang kampung mmg tak tau

11/10/11

Intrakota tu jer yg tidak penah dijejaki..

bas Mini Dan SJ mmg selalu...

11/10/11

Saya dah merasa semuanya. Dari bas mini blom tukar kaler sampailah tukar kaler pink. Windu sama bas mini, sebab laju...hehehehehe...

11/10/11

Kakak tak pernah tinggal sana so tak pernah naik pengangkutan itu semua. Kalau pergi dgn kenderaan sendiri...

errr ika xpnh nek bas2 ni kak hehe

Saya pernah naik bas mini. Ke Puchong. Time tu, packed!! Pasal bau tu jangan ceritalah...

11/10/11

SAYA PERNAH NAIK BAS INTRAKOTA DAN BAS MINI... :)

11/10/11

@Mak Izz

Awk mmg org KL sejati la...sy pun tak nah naik bas tu. Mst awak nek kat Bustand Klang kan?

11/10/11

@ahmad humairi

Hahahahaha! Yeke cikgu?

11/10/11

@Waqheh

Ko klu takat dlm Ujang....(smbl mengepal penumbuk)

11/10/11

@sahromnasrudin

Awk ms kck2 dulu mst tak kuar Klang eh? Hiks~

11/10/11

@SM

Peh, bas South Johore tu dr BP tu. Aku pnh gak merase dr BP, transit kat Ayer Hitam pastu bwk lah ke Terminal Larkin!

Cool!

Hihihi...sy org bangi maka naik komuter ke kl bila dh tau cr nk g sendiri.

11/10/11

@Gen2Merah

Tq cikgu sbb beri perhatian!

11/10/11

@NenetPenne (NP)

Intrakota selalu dlm KL je.

11/10/11

@Citarasa Rinduan

Suami sy org kmpg. Die sgt eksen bile cite psl kmpg die. Hiks~ Die kate sy rugi sbb takde experience mcm die.

11/10/11

@Eye_nee

Bas Sj tu best sbb tingkap lebar! Hiks~

11/10/11

@fiza

Awk pun same org KL sejati.

11/10/11

@Kakzakie

Akak lyn area Jb je kan? Heheheh~

11/10/11

@Afikah Aziz

Generasi skg dah ade LRt, komuter, monorel....

11/10/11

@World of Azketom

Hahahahah! Berhimpit di celah ketiak berbau! Euuwww!

11/10/11

@fairus

At least kite bertuah sbb merase kan?

11/10/11

sya bukan org kl tpi sempat merasa bas mini tu...hehehe

masa naik tu rasa segan pun ada...ngada ngada ..hehe

11/10/11

Hah.. pakar pengangkutan rupanya... Fara nii

2 bus tu kak ita naik selalu..masa tu tak mampu..bus mini..mcm sardin..selagi muat...intrakota pulak teruja...pakai mesin..tak payah pakai konduter bus...ist time lah waktu itu..

11/10/11

nak kata sejati, menetap di KL dari tahun 84 sampai la skrg :)

intrakota muncul tahun 95, rapidKL pulak baru2 ni je. jenuh dah naik bas kulu kilir sebab membesar dgn kenderaan awam ^__^ tp tu sume pengalaman manis yg x blh dpt kalo x lalui sendiri.

pernah merasa naik satu ketika dulu but time tu masih budak2 lagi hehe..

11/10/11

kampung papa mifz kat kg pandan...dulu selalu gak naik bas mini pink color tuh...

bas mini merah jambu merah tu cik ina biasa naik. bas foh hup cik ina pernah naik gak berebut-rebut time raya, siap letak beg lalu tingkap. kelakar plak bila ingat balik.

Tempat lepak cik ina balai seni lukis tu sebelah pusat Islam. sekarang tak tahu plak, sebab dah lama tak gi.

this is KL ?

12/10/11

@Fara
dulu: sebelum wujudnya terminal larkin, last stop adalah kat bus stand sebelah sungai seget. pekan koboi (dan bus stand) ayer hitam pulak macam tu je sejak lebih 20 tahun dulu.

12/10/11

bas mini tu skrg dah boleh nampak kat area bangi-kajang... tukar kaler je, biru kuning.

Sekarang ada Rapid KL je. Bayar sekali, blh guna untuk sehari tiket. hehe

btw, cntknya bas pink tu.

tak penah naik bas se panjang 7 tahun keja sini...

bukan ngade..tapi sebab aku mabuk!

12/10/11

Mas mini pink tu juga di beri gelaran 'Monster on Road'

dulu-dulu i naik BMW pink ini sebab konduktor handsome walaupun driver mulutnya macam lahanat! dia akan maki hamun driver pompuan yg terhegeh2..

12/10/11

Semua bas ni saya pernah merasa menaiki nya. Kalu suruh naik time sekarang, rasanya tak akan naik lagi..hehe. bukan berlagak tp bagi peluang kat org lain pula.

14/10/11

semua tu pernah rasa naik.. tapi sekarang kalau disuruh lagi naik.. ai takmo dah.. bukan nak membangga diri dengan kemudahan yang dah ada ni tapi takut dengan situasi yang kita tak jangka.. dulu tak macam sekarang..

14/10/11

opss. terbalik.. 'sekarang tak macam dulu..'

Catat Ulasan